fbpx
Kaupunkiuutiset

Ilveksen tassumerkit 
viittovat tietä patikkapolulla

Evon retkeilualueen merkityille reiteille suunnistaneella patikoijalla keikkuu selässä eväsreppu. Kiire on jäänyt viimeistään polun päähän pysäköityyn autoon.

Omatoimista kulkijaa hiljaisella polulla johdattelevat ilveksen tassumerkit. Alueella voi liikkua jokamiehenoikeuksin, poimia marjoja ja sieniä. Repusta kaivetun makkaran tai ohikulkiessa narratun kalan voi pistää tikun nokkaan ja nokipannukahvit kiehauttaa laavun tai telttailualueen tulentekopaikalla, ja ne löytyvät Evokeskuksen jakamista kartoista. Luvan kalastamiseen voi hankkia vaikka vain yhden yön ajaksi.

Markkinointisihteeri Ulla Rauhala kertoo, että Evokeskuksesta voi halutessaan tilata myös retkivinkit ja opastukset, eritasoiset majoitukset aterioineen, jopa mieleistään ohjelmaa.

Evokeskus on kahviloineen, kokoustiloineen ja näyttelyineen avoinna 1.6. lähtien ke–su kello 9–16. Juuri nyt tiloissa on esillä luontokuvaaja Heikki Mikkolan valokuvia valkohäntäpeurasta.

Pitkänniemenkankaan leirialueelle kohoaa keskikesällä, 20.–27.7. partiolaisten leiri Roihu. Sille osallistuu noin 17 000 partiolaista eri puolilta maailmaa.

Rakentaminen paikalla aloitetaan jo 15.7. – talkoisiin voi ilmoittautua 23. 6, saakka. Ilmoittautuminen varmistaa mukaan lähtijälle ateriat ja petipaikan.

Leirikokemukset aikuisille ja lapsille mahdollistaa Riehu -perheleiri, yksi partiolaisten seitsemästä alaleiristä. Rakentajaleiriläisten jälkikasvulle on järjestetty päivähoitoa 3–6-vuotiaille, vanhemmille lapsille on kouluikäisten ohjelmaa.

Aikuisten odotetaan työpanoksellaan osallistuvan johonkin leirin palvelutehtävistä.

Sunnuntai 24.7. kello 9–19 välillä leiri on avoinna vierailijoille. Ennakko-odotuksissa on varauduttu 10 000 kävijään. Sujuvuutta edistämään on vierailuajat jaettu viiteen aaltoon, joihin lippu varataan etukäteen osoitteesta www.roihu2016/vierailupäivä/lipunmyynti.

Opastuspiste, Evokeskus, on kahviloineen, kokoustiloineen ja näyttelyineen avoinna 1.6. lähtien, ke-su kello 9–16.

Evon retkeilualue on lähempänä kuin uskotkaan, Hämeenlinnan keskustasta vajaat 50 kilometriä. Vaellusreitillä voi liikkua jokamiehenoikeuksin.

Evolla luontoelämyksiä ja palveluita tarjoaa myös Evon Luonto Oy osoitteessa www. evonluonto.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset