fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Ilvesbussilla Aulangolle? – Kaupunkibusseille tulee yhtenäinen väritys Hämeenlinnan seudulla

Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hattulan eläimet ja maisemat valittiin tilaajaväritykseksi.
Ensimmäiset kuvat Hämeenlinnan seudun bussien uudesta tilaajavärityksestä julkistettiin viime viikolla. Kuva: Hämeenlinnan kaupunki
Ensimmäiset kuvat Hämeenlinnan seudun bussien uudesta tilaajavärityksestä julkistettiin viime viikolla. Kuva: Hämeenlinnan kaupunki

Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteen kaupunkibussit saavat yhtenäisen ilmeen ja värityksen.

Kaupunkirakennelautakunnan joukkoliikennejaosto päätti uuden värityksen käyttöönotosta Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Hattulassa.

Uusi väritys tulee käyttöön vähitellen, kun liikennöintisopimuksia päivitetään. Ensimmäisenä uudet tilaajavärit nähdään linjojen 1,3 ja 11 autoissa sekä palvelulinja 7:n pikkubusseissa.

Linjoja 1, 3 ja 11 liikennöivän Hämeenlinnan bussiliikenteen toimitusjohtaja Tomi Vasiljev on tyytyväinen tilaajavärityksen käyttöönotosta.

– On hieno juttu, että joukkoliikenteestä tulee yhdenmukaisen näköistä. Se palvelee niin asiakkaita kuin yleistä kaupunkikuvaakin.

Kaupunkilinjoilla ajaa tällä hetkellä neljän eri liikennöitsijän autoja, joiden ulkoasu on autojen vaihtelevasta iästä ja aiemmasta historiasta johtuen hyvin monivärinen.

Yhtenäisen tilaajavärityksen teemoina ovat seudullisuus ja matkat. Bussien kylkiin tulee punainen viiva, joka vie seudun kohteelta toiselle.

Linja-auton oikealla kyljellä maakuntaeläimet ilves, lahna ja kalasääski kulkevat paikasta toiseen ja vasemmalla kyljellä punainen viiva vie seudulliselta kohteelta toiselle.

Ensimmäisessä vaiheessa bussien kylkiin pääsevät Hämeenlinnasta linna ja Aulangon näkötorni, Janakkalasta paperitehdas ja Pyhän Laurin kirkko sekä Hattulasta Mierolan silta ja panssarimuseo. Tulevaisuudessa mukaan voi tulla myös muita kohteita.

Uutta ilmettä seudun busseille on aiemmin etsitty alan opiskelijoille suunnatulla kilpailulla. Nyt valittu ilme on syntynyt mainostoimiston suunnittelupöydällä.

Mainokset eivät katoa bussien kyljistä ja auto voidaan edelleen teipata myös kokonaan mainosväreihin.

– Mainostajat on otettu huomioon jättämällä kyljen keskiosa ja auton takaosa paljaiksi, joukkoliikennekoordinaattori Kim Venesjärvi kertoo.

Yhden auton maalaaminen tai teippaaminen tilaajaväreihin maksaa joitakin tuhansia euroja.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset