fbpx
Kaupunkiuutiset

Ilveslinnan tontit jakoon

Ilveslinnan uuden asuinalueen tontit Turengissa tulevat varattaviksi 30.1. kello 8.30. Tuona päivänä varauksia otetaan vastaan ainoastaan henkilökohtaisesti kunnantalossa, sen jälkeen varauksia voi tehdä sähköpostitse.

Janakkalan kunnan kaavasuunnittelija Piia Tuokko esitteli perjantaina Ilveslinnan kaavaa, joka tuli voimaan viime heinäkuussa. Kalpalinnan läheisyydessä oleva alue sijaitsee 2,5 kilometriä Turengin keskustasta, ja sitä suunnitellaan noin 450 ihmisen asuinpaikaksi.

– Ilveslinnalta on hyvät kevyen liikenteen väylät keskustaan, Rastikankaalle ja etelään päin. Aivan vieressä ovat Hiidenjoen ja Vanajaveden vesireitit, ja uimaranta on lähellä. Myös rautatieasema on kävelymatkan päässä, Tuokko kertaa alueen sijainnin etuja.

Kaavailuissa on myös, että Turengintien ja Ilveslinnantien risteykseen myöhemmin tehtäisiin liikenneympyrä.

 

Tontteja Ilveslinnaan on kaavoitettu 81 pientalolle, 5 rivitalolle, vanhusten asumisyksikölle ja päiväkodille. Omakotitontit ovat kooltaan 1062-1705 neliötä, ja niiden neliöhinnaksi tulee 26 euroa.

Ensimmäisessä vaiheessa varattavana on 21 omakotitonttia ja 4 rivitalotonttia. Rivitalon rakennuspaikkoja voi varata helmikuussa.

– Tontteja pystyy ostamisen lisäksi myös vuokraamaan, kunnanjohtaja Tanja Matikainen sanoo.

Omakotitontit luovutetaan rakentajille heinä-elokuussa, jolloin myös rakennustyöt voidaan aloittaa.

Kunta omistaa jo Ilveslinnan tulevan asuinalueen pohjoispuoleltakin maata, jolle on mahdollista rakentaa myöhemmin lisää asuintaloja, jos kysyntää riittää. Siinä vaiheessa tontteja saadaan myös rinteeseen ja ehkä rantaankin.

 

Parhaillaan Ilveslinnaan rakennetaan teitä ja kunnallistekniikkaa. Myös päiväkodin maanrakennustyöt ovat jo vauhdissa, ja perustuksia päästään tekemään ensi maanantaista lähtien. Päiväkodin rakennuttaja on Mediset Hoivarakentajat Oy Huittisista. Hirsirakenteisen talon on tarkoitus valmistua tämän vuoden elokuussa.

Rakennuttajan toimialajohtaja Tarmo Kemppainen kertoo, että päiväkodin suuri noin 2700 neliön leikkipiha tulee kaikkien kuntalaisten käyttöön silloin, kun päiväkoti ei ole auki. Pihaportteja ei lukita, vaan muutkin lapset pääsevät nauttimaan vaikkapa tontin kulmaan tulevasta mäenlaskupaikasta.

 

Liikuntaan painottuvaa päiväkotia ylläpitää Pilke Päiväkodit Oy, joka voitti kunnan järjestämän kilpailutuksen. Paikkoja päivähoitoon tulee 0–6-vuotiaille lapsille yhteensä 120. Paikkoja voi hakea täyttämällä hakemuksen Pilkkeen nettisivuilla www.pilkepaivakodit.fi.

Yritys esittelee uutta päiväkotia asiakasillassa torstaina 8.2. kello 18–19.30 kunnantalon valtuustosalissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset