fbpx
Kaupunkiuutiset

Influenssaepidemia jyrää

THL:N ajankohtaistiedotteen mukaan influenssaepidemia on käynnissä. Tartuntatautirekisteriin ilmoitetuista influenssalöydöksistä suurin osa on ollut B-viruksia, joiden määrä on jonkin verran tasaantunut.

Viipurintien terveysasemalta saadun tiedon mukaan hoidon tarpeen arvioon tulee runsaasti yhteydenottoja kurkkukipu-yskä-nuha-päänsärkyoireisilta, jotka kertovat oireilun kestoksi jopa pari-kolme viikkoa.

 

Milloin sitten kannattaa hakeutua hoitoon?

Aikuisten osalta silloin, kun on korkea kuume ja voimakas uupumus, hengittäminen on selvästi raskasta (hengenahdistus) tai pistävä rintakipu hengittäessä, selvästi märkäisiä ysköksiä tai veriyskää, potilaalla on pitkäaikaissairaus (esim. astma, COPD, sydänsairaus), tauti on jo ollut selvästi paranemassa ja oireet uusivat viikon parin kuluessa tai kun nuha, tukkoisuus (poskiontelotulehduksen oireet) ovat kestäneet yli 10 vrk.

Influenssaepidemian aikana influenssan riskiryhmään kuuluvien, joille tulee kuumeinen hengitystieinfektio, on syytä mennä lääkäriin influenssalääkkeen tarpeen arvioon. Tähän ryhmään kuuluvat kroonisen sydänsairauden, keuhkosairauden tai diabeteksen vuoksi säännöllisessä lääkärin hoidossa olevat potilaat, munuaisten vajaatoimintaa sairastavat, potilaat, joiden sairastama tauti tai sen hoito heikentää vastustuskykyä ja potilaat, jotka saavat kortisonikorvaushoitoa tai sairastavat immuunivajavuutta.

Lasten kohdalla kannattaa hakeutua lääkäriin, jos lapsi muuttuu kivuliaaksi tai alkaa heräillä yöllä, flunssa pitkittyy yli kahden viikon mittaiseksi, kuume kestää yli viisi vuorokautta, kuume laskee mutta nousee uudestaan, lapsella on korkea kuume ja hän väsähtää, hengitys muuttuu tiheäksi tai puuskuttavaksi, hengitykseen liittyy selvä vinkuna tai silmät alkavat rähmiä.

Tärkeää on lapsen yleisvointi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset