fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Inkiväärin kauppias Hanna-Leena Rajamäki kehitteli Hämeenlinna-tuotesarjan – "Tämä on vastaus asiakkaideni toiveisiin"

Pitkään muhinut idea sai vauhtia koronakevään hiljaiselosta.
Hämeenlinna-tuotesarja on vastaus asiakkaiden kysyntään. "Näin alkuun tuotesarjaan kuuluu kahvi, tee ja suklaa, mutta haaveenani on kehittää tätä ideaa pidemmälle", Inkiväärin kauppias Hanna-Leena Rajamäki sanoo. Kuva: Heli Karttunen
"Näin alkuun Hämeenlinna-tuotesarjaan kuuluu kahvi, tee ja suklaa, mutta haaveenani on kehittää tätä ideaa pidemmälle", Inkiväärin kauppias Hanna-Leena Rajamäki kaavailee. Kuva: Heli Karttunen

Luomu- ja herkkukauppa Inkiväärin kauppias Hanna-Leena Rajamäki on kehittänyt Hämeenlinna-tuotesarjan, johon kuuluu kahvi, tee ja suklaa.

– Olen kymmenen vuotta palvellut sekä paikallisia että turisteja. Minulta on usein kysytty, mikä olisi jotain hämeenlinnalaista, jota voisi viedä, ja siihen kysyntään haluan vastata.

Idea oli muhinut jo pitkään. Suunnittelu pääsi vauhtiin keväällä, kun korona hiljensi kaupan.

– Oli pakko miettiä kehittämistoimia. Saimme tähän myös tukea. Olen kauhean innostunut tästä ideasta ja viemme sitä myös eteenpäin.

Vaihtoehdot puntarissa

Kahviksi valikoitui maustamaton keskipaahtoinen luomukahvisekoitus.

– Vuosien kokemuksella minulle on muodostunut käsitys, mistä ihmiset tykkäävät.

Tee on katajanmarjalla, karpalolla, mansikalla, herukalla ja aromeilla maustettua mustaa teetä.

– Mietin, miltä Hämeenlinnan luonto voisi maistua. Teehen monesti toivotaan makua ja siksi se on maustettu.

Suklaaksi oli tarjolla monta hyvää vaihtoehtoa. Lopulta voiton vei Kultasuklaan salmiakki-maitosuklaa.

– Valinta oli vaikea. Asiakkaiden ja valintaraadin mieltymysten perusteella halusimme jotain, mikä kuvastaa kotimaata, ja siksi suklaassa on salmiakkia. Kaavailin aluksi tummaa suklaata, mutta vaihdoin sen viime hetkellä maitosuklaaseen. Tumma suklaa on kuitenkin haaveissa, sillä se voisi palvella maidottomia.

Suunnittelu otti aikansa

Suunnittelu muun työn ohessa otti oman aikansa.

– Aluksi piti miettiä tuotteet ja sen jälkeen sopia yhteistyöstä valmistajien kanssa.

Tuotteiden ulkoasu on Rajamäen sisaren, graafikko Sanna-Reeta Meilahden käsialaa.

– Siskoni on kesä-hämeenlinnalainen. Olimme hänen kanssaan jo pitkään miettineet, miten Hämeenlinnan voisi pukea kuviksi.

Kysyntä yllättänyt

Tuotesarja on ollut myynnissä marras-joulukuun vaihteesta lähtien. Sitä myydään myös Museo Skogsterissa, Hämeenlinnan taidemuseossa ja Wetterhoffilla.

– Olen ollut kauhean iloinen, miten hyvin ihmiset ovat ottaneet tuotteet vastaan. Moni on käynyt kyselemässä ja ostanut, ja se on ollut mukava yllätys. Näillä lähdetään liikkeelle ja katsotaan, miten myynti lähtee vetämään.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset