Kaupunkiuutiset

Intoa puhkuen 
pudotuspeleihin

HPK:n naisten lentopallojoukkue aloittaa pudotuspelinsä tänä keskiviikkona Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan Elenia-areenassa. Puolivälieristä pääsee jatkoon kolmella voitolla.

Kerhossa pelaavat yhdysvaltalaiset Keao Burdine, 33, ja Lindsay Stalzer, 31, ovat odottaneet kevään kohokohtaa täpinöissään.

– Olemme todella innoissamme. Pelejä on tulossa paljon kovalla tahdilla, nyt vain henkisesti valmistaudumme siihen. Tietysti toivomme myös monia voittoja.

BURDINE on kotoisin Kaliforniasta ja Stalzer Illinoisista. Juuri ennen Hämeenlinnaan tuloaan Stalzer pelasi Filippiineillä, mutta hän on luonut uraa myös Euroopassa. Burdine pelasi viime kauden Ranskassa ja sitä ennen muualla Euroopassa.

Naiset tunsivat toisensa entuudestaan, sillä he pelasivat kymmenen vuotta sitten Puerto Ricossa, tosin eri joukkueissa. Suomesta heillä ei paljon ennakkotietoa ollut.

– Tiesimme vain, että täällä on kylmää ja lumista. Ja tietysti sen, että suomalaiset ovat tunnettuja saunoistaan, he nauravat.

MYÖS HPK oli seurana naisille tuntematon.

– En tiennyt HPK:sta juuri mitään. Poikaystäväni kyllä pelasi Suomessa lentopalloa kolme vuotta, ja hän todella nautti täällä olostaan. Hän kertoi ihmisten olevan hieman hiljaisempia kuin mihin olemme tottuneet mutta kuitenkin todella mukavia, Stalzer kertoo.

– Minulle joukkue ei ollut lainkaan tuttu. En oikeastaan tiennyt juuri mitään koko liigasta, Burdine tunnustaa.

Nyt Burdine kuvaa HPK:ta sanomalla, että se on joukkue, jolla on paljon sydäntä. Stalzer uskoo, että etenkin halu voittaa Salo tänä vuonna on todella vahva, se on kaikkien mielessä.

– Olemme työskennelleet todella kovaa. Itse tulin tänne vasta joitain viikkoja sitten, mutta mielestäni tänä aikana tekemämme työ on ollut todella hienoa ja meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa mestaruus, Stalzer hehkuttaa.

HPK:n italialaiselle päävalmentajalle Luca Chiappinille naiset antavat kehuja.

– Hän on todella avoin ja rehellinen, hänelle on helppo puhua. Mielestäni hän kuitenkin haluaisi olla ankarampi, sillä hän päästää meidät aika helpolla. Hänen on pitänyt sopeuttaa normaali valmennustyylinsä suomalaiseen kulttuuriin, mikä on ollut hänelle haaste. Mielestäni hän on kuitenkin onnistunut todella hyvin, Stalzer arvioi.

MIETTIESSÄÄN omia parhaita puoliaan pelaajana Burdine arvelee, että hän on hyvä johtamaan esimerkin kautta.

– En välttämättä ole joukkueen puhelian tyyppi, mutta näytän esimerkkiä kentällä, hän sanoo.

– Se on totta. Emme voisi pyytää parempaa esimerkkiä. Joukkue voi luottaa hänen tekevän pisteitä, silloin kuin niitä todella tarvitaan. Minäkään en ole kova puhumaan, mutta edellisissä joukkueissani olen joutunut ottamaan sellaisen johtajan roolin. Ainakin yritän motivoida muita joukkueen jäseniä ja pitämään heitä positiivisina,Stalzer sanoo.

Naisten mestaruusliigan tasoa yhdysvaltalaiset pitävät hyvänä tai jopa odottamaansa parempana, ainakin neljää tai viittä kärkijoukkuetta ajatellen. Runkosarjan voitti LP Viesti Salosta, HPK oli toinen, LP Kangasala kolmas, Oriveden OrPo neljäs ja Rovaniemen WoVo viides.

BURDINE ja Stalzer kertovat viihtyvänsä Hämeenlinnassa hyvin.

– Kaupunki on todella pieni, mutta ravintoloita ja kauppoja on kuitenkin riittävästi, Burdine sanoo.

– Olemme tottuneet olemaan poissa kotoa pitkiä aikoja, joten elämme vain tietynlaista lentopalloelämää, jossa teemme töitä, harjoittelemme, tulemme kotiin ja rentoudumme, Stalzer kuvailee.

Kumpikaan ei sulje pois sitä, että he pelaisivat tulevallakin kaudella Suomessa. Burdine haluaa jäädä joka tapauksessa Eurooppaan lähelle Saksassa asuvaa miestään. Myös Stalzer voisi kuvitella jäävänsä maahan.

VAPAA-AJALLAAN pelaajat kertovat viettävänsä Hämeenlinnassa melko rauhallista elämää. Ajankulua antavat elokuvat ja kirjat.

– Lähinnä syömme. Emme ole siis tehneet paljoa. Yhtenä päivänä kävimme patikoimassa Aulangon tornilla. Näköala oli todella hieno, ja me myös grillasimme siellä, Burdine ihastelee.

– Minäkin pidän syömisestä ja ruuasta täällä. Kaikki on ollut todella hyvää. Kokeilimme myös korvapuusteja, ja ne olivat oikein hyviä, ja poroa ensimmäistä kertaa. Poro oli aika mielenkiintoisen makuista, mutta pidin siitä, Stalzer kertoo.

Kevättä ja kesää naiset sanovat odottavansa kovasti.

– Aina, kun aurinko tulee esiin, olemme todella innoissamme. Päivät pitenevät onneksi koko ajan. Syyskuussa oli vaikeaa, kun jo kolmelta oli todella pimeää, Burdine muistelee.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset