fbpx
Kaupunkiuutiset

Iron Maiden on kovassa iskussa

Iron Maidenin Hämeenlinnaan tuova Live Nation Finland julkisti 29. kesäkuuta järjestettävän konsertin arvioidun aikataulun Raatihuoneessa tiistaina. Tapahtuman avaa noin kello 16.30 The Raven Age, kakkospaikalla soittava Stratovarius aloittaa kello 17.20, Amon Amarth kello 18.30 ja Sabaton noin kello 19.40. Brittilegendan arvioitu aloittamisaika on kello 21 ja luvassa on kaksi tuntia ”Rautaneidon” taattua jytinää.

Lukuisat ravintolat palvelevat yleisöä Hämeenlinnan keskustassa konsertin päättymisen jälkeen ja virallisessa jatkopaikassa Verkatehtaan Rock Villagessa voi juhlia levymusiikin parissa aamukahteen saakka.

– Ihanaa tulla takaisin Hämeenlinnaan, jossa meillä oli todella onnistunut kokemus viime vuonna AC/DC:n kanssa, Live Nationin Kaarina Gould sanoo.

– Tämän kesän artisti edustaa samaa genreä ja yleisö on tuttua. Tiedossa oli, ettei ihan samaan kokoluokkaan ylletä, sillä odotamme konserttiin noin 20 000 kuulijaa.

Alkujaan brittiläisen heavy metalin uuteen aaltoon lukeutuva yhtye on yksi genren merkittävimmistä edustajista ja sen albuminmyynnin on arveltu olevan maailmanlaajuisesti yli 90 miljoonaa kappaletta. Bändi nauttii edelleen laajaa ja sukupolvia ylittävää suosiota myös Suomessa.

– Iron Maiden on kiertänyt tänä vuonna maailmaa Japania myöten valtavilla konserteilla ja yhtye on huikeassa kunnossa. Yleisöltä saatujen kommenttien perusteella voidaan odottaa hienoa keikkaa.

Kantolan portit avataan kello 16.00. Anniskelualue, ruokamyyntipisteet ja artistin kiertuetuotemyyntipisteet ovat avoinna koko konserttialueen aukiolon ajan. Hyvissä ajoin saapumalla välttää parhaiten turvatarkastuksiin mahdollisesti muodostuvat ruuhkat ja jonot.

Konserttialueelle saavutaan keskustasta kävelyreittiä  Vanajantie-Kantolankatu-Luukkaankatu-Puusepänkatu. Sisäänpääsyportit konserttialueelle sijaitsevat Puusepänkadulla. Järjestäjät suosittelevat varaamaan reilusti aikaa ja juhlamieltä, kävelymatkaa Hämeenlinnan rautatieasemalta pääporteille on noin 3 kilometriä. Pyöräilijöille on varattu pyöräparkkialue läheltä konsertin portteja Puusepänkadulla.

Omalla autolla ei kannata konserttiin saapua. Autolla kaupunkiin suuntaavia kehotetaan parkkeeraamaan ensisijaisesti Hämeenlinnan keskustaan esimerkiksi pysäköintihalliin ja jatkamaan sieltä Kantolaan kävellen. Konserttijärjestäjän puolesta ei ole järjestetty pysäköintiä Kantolaan eikä lähialueille.

Takseille ja kyydin tapahtumaan saaville järjestetään drop off -piste Vanajantien varteen. Vanajantie on konserttipäivänä yksisuuntainen Kantolankadun ja Valtatie 10:n liittymän välillä ja sinne pääsee ajamaan ainoastaan keskustan suunnasta. Yksisuuntaisuuden vuoksi Vanajantielle ei myöskään pääse kääntymään Valtatie 10:ltä. Drop off -pisteelle voi pysähtyä jättämään ja noutamaan kyytiläisiä, mutta tilaa on kuitenkin rajallisesti ja pysäköinti on kielletty.

– Viime vuodesta saatiin kerättyä paljon kokemuksia ja yleisön liikkumisen kannalta liikennejärjestelyt ovat suuressa roolissa, tapahtuman turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen toteaa.

– Merkittävin muutos on Vanajantien muuttaminen yksisuuntaiseksi. Visamäen iso parkkipaikka ei ole käytössä, joten pysäköintiä ohjataan keskustaan. Poistumisen osalta konserttialueen aitoihin ja opastuksiin on tehty parannuksia. Uskon, että näillä järjestelyillä ihmiset ehtivät ajoissa kuulemaan bändejä ja pääsevät myös sujuvasti pois.

Linnan Kehitys Oy:ssä on myös otettu koppia viime kesän kokemuksista.

– Tulemme testaamaan yleisön ohjauksessa uutta konseptia, mutta pidämme sen vielä tällä hetkellä salaisuutena, myyntipäällikkö Jonna Piiroinen kertoo.

– City-Ritarit tulevat myös kuljeskelemaan ihmisten joukossa ja opastavat ihmisiä kaupungin palveluihin.

Puiston lähiteitä suljetaan liikenteeltä jo konserttipäivää edeltävänä päivänä ja niille on odotettavissa rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi.

– Toivomme, että hämeenlinnalaiset toivottavat taas rock-yleisön tervetulleeksi kaupunkiin, Piiroinen sanoo.

– Viime kesänä henki oli ainakin tosi hyvä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset