Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Isän avuttomuus

Tositapahtumiin perustuva Beautiful Boy on riipaiseva tarina Sheffin perheen taistelusta addiktion kanssa. Kuva: Francois Duhamel

Beautiful BoyOhjaus Felix van GroeningenRooleissa Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Amy Ryan

 

Kalifornia kauneimmillaan. Pacific Coast Highway, aurinko siilautumassa vihreiden lehtien lävitse ja viehättävä puutalo. Tämä luo tehokkaan antiteesin järkyttävälle tarinalle huumeisiin luisumisesta. Felix van Groeningen ohjaama Beautiful Boy perustuu tositapahtumiin ja kuvaa riippuvuutta ennen kaikkea omaisten näkökulmasta.

Huolestunut ja voimaton David-isä (Steve Carell) etsii jälleen kerran Nic-poikaansa (Timethée Chalamet) ja löytää tämän värjöttelemästä kadulta. Poika pärjäsi lukiossa ja kaikki jatko-opinnot avautuivat, mutta tässä välissä kokeiluna alkanut käyttö vei hänet koviin huumeisiin. Vaikka kulissit ovat kauniit, tarina ei ole kaunis, vaan riipaiseva. Katoamisia, syyttelyä, yliannostuksia, vieroituksia.

Beautiful Boy ei opeta, eikä moralisoi, vaan näyttää miten asiat ovat. Elokuvan kerrontaan limittyvät takaumat Nicin lapsuudesta ja hyvistä hetkistä. Muistot ja nykyhetki ovat yhtä aikaa läsnä ja tätä tukee elokuvan soundtrack. Timothée Chalamet (Call Me By Your Name) on roolissaan todella vaikuttava, Steve Carell myöskin tuskaisena isänä on vakuuttava.

 

* * * *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset