Kaupunkiuutiset

Iskun voimailujaostoon  uutta puhtia

– Voimailu on ollut Iittalassa suosittua koko ajan, mutta kilpailurintamalla on ollut aika hiljaista 10 vuotta, Kalvolan Iskun puheenjohtaja Lennart Pohjonen kertoo.

Seuran voimailujaostossa puhaltavat uudet tuulet.

Hämeen Voimassa aiemmin vaikuttanut Markus Pankakoski haluaa kääntää uuden sivun iittalalaisessa voimailussa.

– Kuulin, että aikanaan hyvin menestynyt voima- ja painonnosto kaipaisivat piristystä. Soitin siltä istumalta Lennartille, ja tässä sitä nyt sitten ollaan.

Pankakoski valittiin paitsi voimailujaoston puheenjohtajaksi, myös seuran hallituksen jäseneksi.

– Tavoitteena on kehittää harrastus- ja kilpailutoimintaa. Itse vedän voimanostoa, Lennu on puolestaan lupautunut jeesaamaan klassisen painonnoston puolella.

Pankakoski toivoo harrastajia lisää seuran riveihin ikään, kokoon ja tasoon katsomatta.

– Seuraan kuuluminen ei kuitenkaan velvoita kilpailemaan. Kilpailla voi myös itseään vastaan, Pankakoski huomauttaa.

Kalvolan Isku on Suomen voimanostoliiton jäsenseura. Jokainen kisoihin mielivä seuran jäsen kirjoittaa antidoping-sopimuksen.

– Voimailu on ikävästi liitetty usein kiellettyihin aineisiin. Puhdas urheilu on ydin, jota haluan viestittää nuorille urheilijoille tai harrastajille.

Liikeradat haltuun

Pankakoski kannustaa kaikenikäisiä harrastajia Kalvolan iskun voimailujaostoon.

– Jäsenmaksu on niin pieni, ettei sillä ihan loppuunvietyä henkilökohtaista personal trainer -palvelu saa, mutta vinkkejä ja apua harjoitusohjelmiin kuitenkin.

Jos saliharjoittelu kiinnostaa, kannattaa Pankakoskea käydä nykäisemässä hihasta. Hän treenaa kolmesti viikossa urheilukentän salilla ja monitoimitalolla. Vaihtoehtoisesti häntä voi lähestyä lähettämällä viestiä osoitteeseen voimanostoiittala@gmail.com.

Voimanosto ei ole pelkästään sitä, että treenataan kovaa, Pankakoski huomauttaa.

– Kun liikeradat ja sopiva harjoitusrytmi ovat hallussa, kehitystä tapahtuu ja loukkaantumiset vähentyvät. Kitketään yhdessä harjoittelun perusvirheet. Asiat voisi tehdä alusta asti kunnolla, ei sinne päin.

– Tekniikkaa voi harjoitella vaikka harjanvarrella. Jokainen tietää, että kun menee 20 kertaa kyykkyyn, niin kyllä se alkaa tuntua.

Pankakoski aloitti itse salitreenaamisen tosimielessä 2001.

– Lääkäri teki diagnoosin, ettei tällä selällä enää raksahommia tehdä. Ortopedikin ajoi salille. Muutamassa kuukaudessa kivut katosivat, takavuosien MM-penkkaajan Janne Kymäläisen opeilla alkuun päässyt Pankakoski kertoo.

Voimanostoa ohjaavan Pankakosken suojatti Riku Rokkanen menestyi muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen opiskelijoiden SM-kisoissa tekemällä kaksi uutta Suomen ennätystä alle 17-vuotiaiden sarjassa.

– Tarkoituksena on hakea lisäoppia vielä voimanosto- ja painonnostoliiton valmentajakoulutuksesta, Pankakoski sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset