Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kiekkoritarinkujan parkkialueen remontti vei kuntoilijoilta harjoittelupaikan - Iso kivikasa estää mäkitreenin

Kiekkoritarinkujalla Hakio-hallin kupeessa sijaitsevan mäen alaosaan tuodut isot kivenmurikat estävät rinteen treenikäytön, mikä on herättänyt närää alueen käyttäjissä. Kuva: Tuulia Viitanen
Kiekkoritarinkujalla Hakio-hallin kupeessa sijaitsevan mäen alaosaan tuodut isot kivenmurikat estävät rinteen treenikäytön, mikä on herättänyt närää alueen käyttäjissä. Kuva: Tuulia Viitanen

Suosittu mäkitreenipaikka Kiekkoritarinkujalla on tukittu valtavalla kivikasalla. Rinkelinmäen hallien liepeillä Hakio-hallin montun tuntumassa sijaitseva rinne on ollut erityisesti alueen koululaisten sekä urheilijoiden ja lenkkeilijöiden suosiossa.

Rinteessä aiemmin kuntoillut Kaupunkiuutisten lukija tuskaili, että nyt rinne on pilalla eikä sitä voi enää käyttää mäkitreeniin.

Milloin Kiekkoritarinkujan pysäköintialueen kunnostus on alkanut ja millä aikataululla se etenee, Hämeenlinnan kaupungin yhdyskuntarakenteen suunnittelupäällikkö Jenni Sabel ja vs. rakennuspäällikkö Jere Takala?

– Kiekkoritarinkujalla tehtyjen lisätöiden johdosta työt etenevät alkuperäisestä aikataulusta jäljessä. Tavoitteena on saada työt päätökseen syyskuun aikana, Sabel ja Takala kertovat.

Miksi rinteen alaosa on tukittu isoilla kivillä niin, ettei siinä voi enää treenata?

– Rinteen alaosaa on jouduttu leikkaamaan ajoradan uuden linjauksen takia, jolloin siitä on tullut jyrkempi. Luiskaa joudutaan tukemaan näillä kivillä sen pysymiseksi paikoillaan. Vai tarkoitetaanko kivillä myös ajoradan ja rinteen alaosaan tulevia hulevesialtaita, jotka on päällystetty kivillä? Pysäköintialueelta on käytännössä mahdotonta johtaa hulevesiä hulevesiviemärissä pois, joten päällystettävältä pysäköintialueelta johdetaan hulevedet näihin hulevesialtaisiin, joista vesi imeytyy maaperään. Hulevesialtaat on päällystetty kivillä.

Miksei alueen käyttäjiä ole huomioitu paremmin? Olisiko muokkaus voitu tehdä siten, ettei siitä olisi ollut näin suurta haittaa alueen kuntoilijoille?

– Ajoradan linjausmuutoksella olisi voinut olla mahdollista, mutta silloin pysäköintialueen koosta olisi jouduttu tinkimään. Ei ole myöskään tarkoituksenmukaista kannustaa käyttämään ajoradan reunaa mäkijuoksutarkoitukseen.

Missä alueen kuntoilijat voivat nyt vetää mäkitreeniä?

– Esimerkiksi vieressä on Ahveniston Olympiapuisto, jossa on vastaavia mahdollisuuksia. Tänne kaupunki rakennuttaa parhaillaan myös kuntoportaita.

Palautuuko rinne ennalleen jossain vaiheessa, ja jos, niin milloin?

– Suunnitelmissa ei ole muuttaa rinteen tuentaa, eikä ajoradan reunaa voida tarkoituksellisesti kannustaa käyttämään mäkijuoksutarkoitukseen.

Onko aiheesta tullut palautetta?

– Kaupunki ei ole saanut palautetta aiheesta.

 

Kiekkoritarinkuja

Kiekkoritarinkujan kunnossapidosta oli vuosien vääntö Hämeenlinnan liikuntahallit oy:n ja kaupungin välillä. Alueen kunnossapidosta huolehtii Hämeenlinnan kaupunki.

Pysäköintialue on nyt kaupungin tämän vuoden investointiohjelmassa.

Kaupunki päällystää parkkipaikan asfaltilla ja uusii valaistuksen.

Kustannusarvio on 150 000 euroa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset