Kaupunkiuutiset

Ison ei tarvitse isotella

Pullerilla käy kuhina, kun Elenia Areenan rakentaminen on loppusuoralla.

Urheilutalo on viimeistelytöitä vaille valmis, ja sen on määrä valmistua 20. elokuuta.

Itäpäässä, aivan Säästöpankki-areenaa vastapäätä, sijaitsee pääsisäänkäynti.

Valoisassa aulassa puupöly kimaltelee auringonvalossa ja sirkkeli laulaa, kun rakennusmies Sami Kuusisto leikkaa sopivankokoista pöytälevyä lipunmyyntitiskiä varten.

Aulan portaiden yläpäähän valmistuu kahvila-ravintola, jonka ohi pääsee katsomoon. Urheilutalon toisessa päässä odottaa kuntosali.

Aulasta pääsee paitsi kentälle, myös pukuhuoneisiin, joita urheilun monitoimitalossa on kaiken kaikkiaan 16. Niiden pesutilat ovat varustettu automaattisuihkuin.

Lähes 3000 neliömetrin päänäyttämö puolestaan saa kantaa ylpeästi Areena-titteliä.

Noin 65 metriä pitkä ja 45 metriä leveä kenttä on kaikessa komeudessaan hulppean kokoinen. Paikkoja riittää lähes 3000 katsojalle niin kiinteästä kuin sähköisesti seinästä työntyvästä katsomosta.

Avajaiset rävähtävät käyntiin 22. elokuuta, kun Suomen miesten lentopalloremmi kohtaa Belgian MM-kenraalissa.

Tilan hahmottaa vasta, kun sen näkee paikan päältä.

Sijaa musiikille

Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n toimitusjohtajan Jorma Hassisen mukaan Elenia Areenan historian ensimmäisen talven käyttövuorot ovat jo aikalailla lyöty lukkoon.

– Päivisin hallissa käy koululaisia ja eläkeläisryhmiä. Illat ovat seuroille ja erilaisille järjestöille. Harrastamaan pääsee, kun porukassa hakee vuoroja.

Lentiksen lisäksi kentällä kamppaillaan salibandyssa, itäpäädystä puolestaan löytyy voimistelijoiden hyppymonttu. Tila on jaettavissa kolmeen osaan väliseinin, kentällä on mahdollisuus myös sulkapalloon.

Urheilun lisäksi luvassa on myös musiikkitapahtumia. Syksyllä Elenia Areenan äänentoiston korkkaavat Matti ja Teppo. Kajahtaakohan veljesduon suusta yhteen ääneen suuressa ja mahtavassa hallissa ”Ei sun tarvii isotella”?

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

28.9.2020