fbpx
Kaupunkiuutiset

Israelilaiset taiteilijat viikon vierailulla

Herzliyan kaupungista tulleet neljä taiteilijaa ovat ripustaneet tällä viikolla töitään Gelleria Paperihuoneeseen ja pääkirjastoon. Vierailun on järjestänyt Hämeenlinnan Taiteilijaseura, jolla on ollut näyttelyvaihtoa israelilaisten kollegoidensa kanssa vuodesta 2014.

– Kontaktit Herzliyan taiteilijaorganisaatioon syntyivät vuonna 2012 Pirjo Heinon kautta, Hannele Tarna Taiteilijaseurasta kertoo.

– Me kävimme heidän luonaan viime vuoden marraskuussa ja oli hienoa saada heidät tänne Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi.

Paperihuoneessa on esillä Haggai Ben Yehudan ja Ditza Sagin töitä. Ben Yehuda on ammattilaisvalokuvaaja, joka suosii painotöissään geometrisiä muotoja, jotka usein on istutettu urbaanin arkkitehtuurin viitekehykseen. Sagi on ammatiltaan psykologi. Hänen tyylinsä on impressionistinen ja Hämeenlinnaan tuodut työt kuvaavat villikukkia luonnon kiertokulun eri vaiheissa.

Kirjastolla esittäytyvät Ruth Dekel ja Isana Meirovich Yacov. Dekel on taidemaalari ja taideterapeutti, jonka teoksissa yhdistyvät henkiset ja fyysiset teemat sekä kohtaamiset niin ihmisten kuin luonnonkin kanssa.

Alun perin Liettuasta kotoisin olevan Yakovin figuratiivinen taide on usein henkilökohtaista ja omaelämäkerrallista.

Tarnan mielestä israelilaisten teoksissa näkyy maailmanlaajuisen nykytaiteen vaikutus.

– Teemat ovat hyvin vahvasti tässä ajassa kiinni. Esimerkiksi Isana tutkii töissään selfie-ilmiötä.

– Minulle heidän teoksistaan välittyy joku erityinen herkkyys ja tietyt eteläiseen elämänmuotoon liittyvät värit, jotka puhuttelevat. Ihmisinä he ovat hyvin välittömiä ja rentoja.

Ben Yehuda on Suomessa ensimmäistä kertaa.

– Ihmiset täällä ovat hyvin mukavia ja on hämmentävää nähdä kaikki tämä vihreys. Suomalaisesta kulttuurista tunnen oikeastaan vain Aki Kaurismäen elokuvat, mutta olemme menossa Helsinkiin, jossa tämä puute varmasti korjaantuu.

Israelilaisten näyttelyt Paperihuoneessa ja kirjastossa la 5.8. asti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset