fbpx
Kaupunkiuutiset

Istu ja näe kuskinpukilta!

Pitkin syksyä suomalaisia ovat keskusteluttaneet raskaan liikenteen liikenneonnettomuudet. Syyttävä sormi osoittaa herkästi isojen kuljetusvälineiden suuntaan, vaikka onnettomuuden aiheuttajasta ei ole tietoa.

Arkitodellisuudessa tien päällä ammattikuljettaja on useimmiten myös työkalunsa ”armoilla”, vaikka kuinka olisi varovainen ja ammattimainen. Isoista ajoneuvoista ei yksinkertaisesti näe kaikkea ympärillä tapahtuvaa.

Ammattikuljettajan työpaikkaan, kuoma-auton ajohyttiin, pääsee tutustumaan käytännössä Hämeenlinnan kauppatorilla, kun liikennöitsijät tuovat Pimeän kaupan illan ajaksi näytille viisi erilaista ajoneuvoyhdistelmää.

Joukossa on myös Ruotsin autonäyttelyssä Pohjoismaiden kauneimmaksi puutavara-autoksi äänestytty Juha Holmin näyttävä puunkuljetusauto.

– Kun nousee kuskinpenkille, oivaltaa paremmin kuljettajalle asetettavat vaatimukset, kauppatorin tapahtumaa järjestävä autoilija Simo Vuorenpää huomauttaa.

Hän toteaa, että on hyvin hankala sanallisesti tai kirjallisesti kertoa esimerkiksi näkyväisyyden katvealueista, joita ison ajoneuvon liikuttamisessa syntyy.

– Jokainen voi omakohtaisesti illan aikana kokeilla, millaiset näkymät kuorma-autosta avautuvat.

Tapahtuman aikana yleisölle jaetaan heijastimia.

Pimeän kaupan illan aikana Hämeenlinnan keskusta-alueen liikkeet saavat pitää ovet auki kello 22:een. Pimeän kaupan illasta on muodostunut viimeisten vuosien aikana vuoden vilkkaimmista tapahtumista kaupungin ydinkeskustassa.

Pimeän kaupan ilta huipentuu kello 21.55 Hämeensaaressa järjestettävään ilotulitukseen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset