fbpx
Kaupunkiuutiset

Italialaista musiikkia modernin minimalistisesti

Viime vuonna suomalaista yleisöä ihastuttanut italialais-ranskalainen duo, laulaja Maria Laura Baccarini ja viulisti Régis Huby, esiintyy Laurinmäen Keltaisessa talossa sunnuntaina 11.6. Kiertueen ohjelmisto koostuu italialaisen laulaja-säveltäjä Giorgio Gaberin ja sanoittaja Sandro Luporinin musiikista.

Duon viimevuotisten vierailujen saaman laajan suosion ansiosta Vapaat äänet tuo duon takaisin Suomen konserttilavoille. Kiertueen ohjelmisto perustuu vuonna 2014 julkaistuun Gaber, io e le Cose -albumiin, joka ammentaa italialaisen laulaja-säveltäjä Giorgio Gaberin (1939–2003) ja sanoittaja Sandro Luporinin (s. 1930) musiikista yhdistämällä italialaisen musiikkiperinteen modernin minimalistiseen ilmaisuun.

Baccarinin ja Hubyn kiertue alkaa Helsingistä keskiviikkona 7.6. ja jatkuu torstaina 8.6. Kotkassa. Porissa kaksikkoa kuullaan 9.6.

Albumi Gaber, io e le cose (Abalone Production, 2015) pitää sisällään 13 Giorgio Gaberin (1939–2003) ja Sandro Luporinin (s. 1930) sävellystä, jotka Baccarini ja Huby ottavat omikseen ja taivuttavat uusiin muotoihin. Musiikissa on voimaa ja vähäeleistä hypnoottisuutta, joka kumpuaa Hubyn elektronisia sävyjä akustiseen äänimaailmaan yhdistelevästä näkemyksellisestä viulutyöskentelystä ja Baccarinin tunteikkaasta laulusta. Hubyllä on käytössään sähköviulu ja tenoriviulu sekä efektejä ja sampleri.

Liput 15 euroa.

Maria Laura Baccarini ja Régis Huby -duo Janakkalan Laurinmäen Keltaisessa talossa sunnuntaina 11.6.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset