Kaupunkiuutiset

Itsenäinen Hattula pelaa suurvaltapeliä

Hattula kyllästyy kaikkeen ja itsenäistyy. Maa saa oman rahan, presidentin, ilmavoimat ja kaiken itsenäisessä tasavallassa tarvittavan. Se, miten kaikki sujuu ja mihin se johtaa, selviää Hattulan Teatterin esittämästä Hattulexit-näytelmästä, joka saa ensi-iltansa tänä sunnuntaina.

– Idea tuli siitä, kun kuulin brexitistä (Ison-Britannian EU-erosta). Näytelmässä se sitten nähdään, miten omassa valtiossa onnistutaan. Hattulexit on komedia, joka on enemmän kiinni ajassa kuin mikään aikaisempi näytelmämme. Se tapahtuu nyt, juuri nyt. Mukana ovat olympialaiset, sote, Pohjois-Korea, Trump, brexit ynnä muut, käsikirjoittaja ja ohjaaja Jari Kelho kertoo.

Tarinaan kietoutuvat Hattulan presidentin hyvät ystävät Donald Trump ja Kim Jong-un. Ohjaajan mukaan asioita tuodaan esiin Pohjois-Korean tyyliin, ja valtiollisen soitinprikaatin musiikkikin menee samaan linjaan maan propagandalaulujen kanssa. Kuulemma Trump ja Jong-un myös tapaavat toisensa keväällä Hattulassa, eivätkä missään Kiinassa tai Helsingissä.

Hattulexit on tavallaan Hattula-trilogian jatko-osa, ja Kelho lupailee perään jo viidettä ja kuudettakin osaa. Hahmoista jotkut ovat tuttuja edellisistä näytelmistä. Esimerkiksi Mäyrä 1 -näytelmän kartanonisännästä tulee nyt Hattulan presidentti.

Kelho on ollut mukana Hattulan Teatterissa jo 22 vuoden ajan. Lähes joka kerta hänellä on ollut myös rooli näytelmässä. Nyt hän kuitenkin keskittyy pelkästään ohjaukseen.

– Ohjaaminen on helpompaa näin, kun en itse ole mukana, mutta sormet kyllä syyhyävät lavalle koheltamaan, hän naurahtaa.

Teatterin tekemisestä Kelho sanoo tykkäävänsä hirveästi.

– Tässä saa luvan kanssa nolata itsensä, hän kiteyttää.

Hattulan Teatterissa on ollut melko vakiona noin kymmenen aktiivista harrastajaa. Ydinporukka on pysynyt lähes samana. Kelho kiittelee ryhmää siitä, että se aina toteuttaa hänen hulluja ideoitaan.

Hattulexit-näytelmässä ei ole yhtään varanäyttelijää, ja ohjaajaa hieman pelottaa, jos joku sairastuu. Silloin esitys pitää peruuttaa, kun sijaisia ei ole.

Tällä kertaa esityksessä ovat mukana Veikko Pulli, Anniina Latvala, Ritva Halmela, Marja Sinisalo, Marjaana Helin, Harry Ojala, Risto Pekonen, Mikko Viljanen, Ritva Oinonen, Mika Alanko, Marika Holm, Keijo Laine, Marika Vahlman ja Vilma Vahlman.

Hattulexitin ensi-ilta on su 8.4 klo 17 Parolan nuorisotalon vintillä, Parolantie 53. Muut esitykset 15.4, 22.4, 29.4, 6.5 ja 13.5. Lippuja voi varata Marika Vahlmanilta (p. 040 5705629, marika.wahlman@gmail.com) tai Facebookin kautta.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020