Kaupunkiuutiset

Itsenäisyyspäivän paraati Hämeenlinnassa

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnassa 6.12. Paraatiin osallistuu noin 550 henkilöä ja noin 60 ajoneuvoa kaikista puolustushaaroista.

Linnan kasarmilla pidettävän paraatikatselmuksen ja Tampereentiellä toteutettavan ohimarssin lisäksi päivä tarjoaa katseltavaa erilaisten toimintanäytösten ja kalustoesittelyn muodossa Hämeen Linnan alueella.

Ohimarssissa nähdään jalan marssivien ja moottoroitujen osien lisäksi sotahistoriallisena osana Panssarikillan osastossa panssarijääkäriryhmä ja kaksi museopanssarivaunua. Lisäksi ohimarssiin osallistuu 10–20 ratsukkoa Ratsumieskillasta.

Tapahtumapaikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen katselmusta tutustumaan kalustonäyttelyyn ja seuraamaan esimerkiksi rannikkojääkärien maihinnousua ja laskuvarjohyppynäytöstä.

Paraatin vastaanottaa Puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg, ja paraatijoukkoja komentaa Länsi-Suomen sotilasläänin komentaja prikaatikenraali Pekka Toveri.

Ohjelma käynnistyy seppeleenlaskulla Ahveniston hautausmaalla klo 9. Jumalanpalvelus Hämeenlinnan kirkossa on klo 10–11. Paraatin ohimarssi Tampereentiellä tapahtuu klo 13.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset