Kaupunkiuutiset

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen on täysin pihalla ehdottaessaan, että HPK kieltäisi junnuilta seura-asujen käytön koulupäivien aikana

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen pohti Hämeen Sanomiin kirjoittamassaan esseessä lätkäjätkiä.

Sihvonen on luokitellut itsensäkin lätkäjätkäksi, joten samalla hän pohtii myös omaa miehisyyttään lätkäjätkyyden näkökulmasta.

Sihvonen muun muassa esittää: Voisiko HPK ja etenkin sen junioripuoli olla suomalaisessa yhteiskunnassa niin radikaali ja edistyksellinen edelläkävijä, että se olisi ensimmäinen jääkiekkoseura, joka puheenjohtajansa Teijo Räsäsen johdolla ohjeistaa lätkäjätkiään pukemaan koulupäiväksi muuhun kuin seuran takkiin? Ja että sitä takkia sitten käytettäisiin vain jäähallilla treenien ja pelien yhteydessä. Hulluhko ennustukseni on, että joku seura sen vielä tekee ensimmäisenä Suomessa, mikseipä HPK ensimmäisenä.

Sihvosen mielestä lätkäjätkillä on Hämeenlinnan kouluissa erityisasema. Kuulemma muun väittäminen olisi kukkua, Sihvonen lataa.

Tässä vaiheessa meinasi mennä aamuteet väärään kurkkuun. Seura kieltäisi vapaa-aikana pukeutumasta seuran logoihin. Silläkö sitten estettäisiin se, ettei olisi lätkäjätkiä eikä Sihvosen esittämää erityisasemaa?

Mitenkäs sitten muut seura-asut? Kaupungissa on kuitenkin salibandya, jalkapalloa, lentopalloa, koripalloa ja ties mitä muita lajeja.

Pitäisikö seura-asujen käyttäminen muualla kuin harrastustoiminnassa kieltää koko kaupungissa koulupäivien aikana? Ei olisi sitten lätkä- eikä säbäjätkiä, eikä futaajia. Olisi vain jätkiä, eikä kukaan muka tietäisi, mitä rinnakkaisluokan Petteri harrastaa, kun ei olisi logoa näkyvillä. Merkkivaatteetkin voitaisiin kieltää. Oikeastaan Hämeenlinna voisi siirtyä koulupukuihin, ettei vain näkyisi myrkyllisiä logoja.

Nuorilla on ollut aina tarve kuulua joukkoon.

Se näkyy merkkivaatteiden käyttönä, se näkyy harrastusvalinnassa, se näkyy hiustyylissä. Tapoja on vaikka kuinka paljon.

Perheet maksavat seuravaatteista. Osalle lapsista ja nuorista seuratakki on ainoa talvi- tai tuulitakki.

Logon poistaminen ei myöskään pelasta lätkäjätkän mainetta. Hänet tunnistaa ilman logoakin.

Yhteen maaliin Sihvonen kirjoituksessaan osuu: Eivät lätkäjätkät mitään erityisasemaa tarvitse. Jätkiä siinä missä muutkin. Jos lätkäjätkät yrittävät kukkoilla, heidät pannaan ruotuun.

Jos erityisasema on niin vahva kuin Sihvonen väittää, kutsutaan kaupunki apuun. Veronmaksajien rahoilla kaupunki voisi tarjota kaikille ala- ja yläkoululaisille HPK-takit. Näin kaupungin kaikki nuoret tunnustaisivat väriä ja jokainen olisi erityinen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset