Kaupunkiuutiset

Jääkiekossa hypätään ensi kaudella digiloikka

Ensi kaudesta lähtien jääkiekossa koittaa Telia-yhteistyön aika. HPK:n toimitusjohtajan Antti Toivasen sanoin se luo koko Liigalle mahdollisuuden digiloikkaan.

HPK:n ja Telian yhteistyö alkaa jo tänä syksynä. Osapuolten mukaan kumppanuuden tavoitteena on löytää uudenlaisia keinoja parantaa ja rikastuttaa katselijoiden kokemusta niin halleissa kuin kotisohvilla. Keinona käytetään dataa ja digitaalisuutta, jonka avulla ihmiset voivat omilla laitteillaan säädellä pitkälti sitä, mitä he haluavat pelistä katsoa.

Euroopassa vastaavaa yhteistyötä on tehty jo laajalti jalkapallossa. Nyt sitä viritellään ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. Telia tuottaa Liigan tv-sisällöt ja näyttää liigaottelut suorana sekä tuottaa muuta sisältöä Liigasta.

– Sopimuksemme Liigan kanssa on kuusivuotinen. Sen ansiosta pystymme kehittämään palveluita pitkäjänteisesti. Uskomme, että jääkiekon suosio vielä kasvaa. Meille on tärkeää myös se, että hallit ovat täynnä yleisöä, Telian Head of Hockey Olli-Pekka Takanen sanoo.

Uuden tekniikan hyväksikäytön mahdollistavat 5G-palvelut, jotka tulevat liigahalleihin muutaman vuoden sisällä. Takanen kuvailee halleja laboratorioiksi, joissa uutta tekniikkaa päästään toden teolla testaamaan, kun ihmisiä ja laitteiden käyttäjiä on paikalla paljon samaan aikaan.

Telian tarkoituksena on Takasen mukaan tuoda jääkiekko katsojien saataville omana tuotepakettinaan, ilman muita ohjelmakytköksiä. Pakettia tarjotaan myös kokeiltavaksi niin, että asiakas voi ostaa katsottavakseen vaikka vain yhden pelin.

Tulevaisuudessa katsoja saa ruudulleen halutessaan paljonkin lisäinfoa, kuten pelaajien taustatietoja, heidän laukaisunopeuksiaan, pistemääriään ynnä muuta. Suunnitelmissa on myös pienten kameroiden asentaminen jossain vaiheessa pelaajien varusteisiin.

Toivanen ja Takanen uskovat, että yhä useammat jääkiekon seuraajat istuvat tulevaisuudessa hallin katsomossa mobiililaite kädessään ja täydentävät käsitystään pelin kulusta omilla valinnoillaan.

– Vastakkainasettelu televisiosta katsomisen ja halliin tulon välillä on vanhanaikainen, Toivanen uskoo.

Toivanen arvelee myös, että digiloikka lisää entisestään myös eri seurojen välistä yhteistyötä.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset