fbpx
Kaupunkiuutiset

Jäätä tehdään yötä päivää

Hämeenlinnan seudun luistelukentät ja latureitit huutavat sekä pakasta että lunta. Ensiapua talviliikkujille saataneen huomenna torstaina, jos lämpötila ei keikahda jälleen plussan puolelle.

Hämeenlinnan luisteluradoista kunnostetaan ensimmäiseksi Hämeensaaren kenttä. Lyhyt hiihtolatu syntynee moottoriradalle torstai-iltana.

– Hämeensaaren kentän jäädyttämistä helpottaa pohjalla oleva tekonurmi. Kaikkialla muualla ongelma on se, ettei maa ole jäässä ja suihkutettava vesi valuu syvempiin maakerroksiin–jäätä ei yksinkertaisesti synny pikkupakkasesta huolimatta, ulkoliikuntalatumestari Jukka Kuvaja sanoo.

Kaupungin latuverkostoa ei päästä rakentamaan ennen kuin taivaalta tulee kunnolla luonnonlunta. Moottoriradan lumitykit pystyvät hissukseen täyttämään moottoriradan asvalttiosuuden, jos pakkaskelejä lumentekoon riittää.

– Tykitämme nyt pari vuorokautta vielä lunta kasoihin, ennen kuin aloitamme sen levittämisen ns. varikkolenkille, Kuvaja kertoo.

Huomenna torstaina on jäähalleissa maksuttomia luistelutunteja. Klo 12–13.30 mailattomat pääsevät Sportia-kaukaloon ja mailalliset CCM-kaukaloon. Kypäräpakko. Lisätietoja hallien aukioloajoista löytyy www.hmlliikuntahallit.fi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset