fbpx
Kaupunkiuutiset

Jalkapallon kutkuttava paikallistaisto Kaurialassa

Kesän odotetuin futisottelu lähestyy kovaa vauhtia. Kolmosen kärkipäässä operoiva HJS kohtaa paikallisottelussa Hämeenlinnan Härmän Kaurialan Olympiastadionilla ensi perjantaina kello 18.30.

– Kohtaaminen on ensimmäinen laatuaan, koska HJS oli viime vuoteen saakka pelkästään junioriseura, HJS:n edustusjoukkueen päävalmentaja Lauri Hakanen sanoo.

– Olemme nyt täyttämässä FC Hämeenlinnan jättämää tyhjiötä joukkueella, jossa on nuoria lahjakkuuksia ja kokeneita konkareita. Puolet ryhmästä on HJS:n junioripolun läpikäyneitä pelaajia.

Härmän historian juuret ovat Ruununmyllyn Palloseurassa ja vuodessa 1963. Hämeenlinnan Härmän nimellä on palloiltu vuodesta 1967. Perinteikäs seura on ottanut ilolla ja innostuksella vastaan samassa sarjassa pelaavat paikalliskilpailijat, joiden kanssa tehdään myös monenlaista yhteistyötä.

– Paikallisottelu on hieno asia ja pelaajat ovat selvästi puhuneet siitä normaalia sarjapeliä enemmän, Härmän päävalmentaja Matti Hiukka paljastaa.

– Toivottavasti se kiinnostaa myös yleisöä.

Tampereen piirin kolmosta on nyt pelattu seitsemän kierrosta. HJS:llä on plakkarissaan kuusi voittoa.

– Olemme saaneet hyvän alun kaudelle, joten pistesarakkeeseen voi olla tyytyväinen, Hakanen tuumaa.

– Markus Joenmäki on tehnyt isoja voittomaaleja ja Kalevon Ville tärkeitä torjuntoja. Juuso Huhtapelto on arvokas pelaaja, joka nostanut tasoaan ja elää taas uutta kevättä.

Härmän alkukauden tie on ollut kuoppaisempi. Takana on kaksi voittoa, kaksi tasuria ja kolme tappiota.

– Ihan toivotulle tasolle ei olla päästy, Hiukka pohtii.

– Vaikeudet on saatava kääntymään voitoiksi. Jokaisessa pelissä meillä on ollut saumaa, mutta maalinteko on tökkinyt.

Molemmat valmentajat puhuvat ylpeydellä joukkueistaan ja haastavat katsojat todistamaan Kolmosen kovaa tasoa. Vaikka pelaajat eivät ole ammattilaisia, suoritukset ovat kaukana potkupallosta.

– Kolmosen joukkueet harjoittelevat laadukkaasti ja jokaisella on johdonmukainen pelitapansa, Hakanen kertoo.

– Juniorijoukkueissa on tehty päämäärätietoista pohjatyötä ja sarjassa on paljon hyviä pelaajia.

Härmän pelaajat harjoittelevat talvikaudella viidesti viikossa. Kesäisin treenejä on kolmesta neljään ja ottelut päälle.

– Olen tyytyväinen pelaajien sitoutumiseen, Hiukka sanoo.

– Iltaisin treenaaminen ei ole helppoa ja hattua pitää nostaa, mutta oikoteitä ei ole, jos haluaa kehittyä.

Paikallisottelun kunniaksi Kaurialassa vietetään perinteistä HJS-päivää, joka tarjoaa nähtävää kaikenikäisille urheilun ystäville. Ottelutapahtumassa pääsee tutustumaan Pelastuslaitoksen kalustoihin, leikkimään Lasten Liikunnan Tuki ry:n järjestämällä lasten temppuradalla sekä tekemään ostoksia huipputarjouksia tarjoavalta Stadiumin PopUp-pisteeltä. HJS-päivä alkaa klo 17.15.

HJS-Härmä pe 9.6. klo 18.30 Kaurialan stadionilla. Vapaa pääsy.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset