Kaupunkiuutiset Lammi

Jälleennäkemisen riemua Lammilla 47 vuoden jälkeen

Kari Rantsi (keskellä) tarjosi Luukunkosken laavulla supisuomalaisen illan makkaroineen vierailleen Cab Graysonille (vas.) ja Christian Milesille. Kuva: Markus Rantsi
Kari Rantsi (keskellä) tarjosi Luukunkosken laavulla supisuomalaisen illan makkaroineen vierailleen Cab Graysonille (vas.) ja Christian Milesille. Kuva: Markus Rantsi

Luukunkosken laavulla Porraskoskella leiskui viime maanantaina nuotiotulen lisäksi jälleennäkemisen riemu. Kari Rantsin vieraaksi olivat saapuneet 47 vuoden takaiset Amerikan-ystävät Cab Grayson ja Christian Miles.

Rantsi tutustui miehiin kauppaopistoaikoina opiskelukaverinsa kanssa, kun he kaikki neljä olivat kesätöissä samassa ravintolassa Massachusettsissa.

– Vuonna 1972 pääsimme jonkin organisaation kautta ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen kesäksi Amerikkaan. Olemme sen jälkeen pitäneet yhteyttä, ja Cab on käynytkin Suomessa muutaman kerran. Mutta Christianin kanssa näimme nyt ensimmäistä kertaa yhteisen kesän jälkeen, Rantsi kertoo.

Avovesiuimarit kisamatkalla

Grayson ja Miles harrastavat avovesiuintia, ja viime viikonloppuna he osallistuivat lajin kisaan Kööpenhaminassa.

– Kun saimme tietää, että ystävämme ovat tulossa Tanskaan, kutsuimme heidät Suomeen. He tykkäsivät vierailustaan erittäin paljon, ihastuivat Lammin luontoon ja testasivat Kuohijärven soveltuvuuden avovesiuintiin, Rantsi kertoo.

Isäntä esitteli vierailleen myös Hämeenlinnaa, muun muassa linnan, Vanajanlinnan, Ahveniston olympiaurheilupaikat ja Aulanko Golfin Everstin. Aulangolta he jatkoivat matkaa Hauholle, Kuohijoelle ja Luukunkosken laavulle.

Luukunkoski laskee Nerosjärvestä Kuohijärveen. Laavu on rakennettu kauniille paikalle talkootyönä Porraskoski paremmaksi -hankkeessa, ja se on suosittu retkeilykohde.

Amerikanreissu suunnitteilla

Rantsit rakensivat 12 vuotta sitten talon Ritva-vaimon lapsuudenpitäjään Lammille Kuohijärven rantaan. Harrastukset pitävät heidät myös kantakaupungissa. Heidän poikansa Markus ja Joonas ovat olleet molemmat opiskelijavaihdossa USA:ssa. Tulevana kesänä Markus perheineen on menossa tervehtimään muun muassa Graysonia ja Milesia, jotka asuvat nykyisin Washington DC:ssä.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset