Kaupunkiuutiset

Jana ampaisee uudelle pesistasolle

Janakkalan Jana sai viime syksynä Hämeenlinnan Paukun paikat naisten Ykköspesikseen ja B-tyttöjen Superpesikseen. Janan taustavoimat ovat puurtaneet ahkerasti, vaikka aloitus tulikin takamatkalta.

Molempien joukkueiden pelinjohtajana toimiva Toni Ojala lataa pöytään kovat tavoitteet.

– Naisten tavoite on olla kolmen sakissa ja pelata superpesiskarsintoja.

B-tyttöjen tavoitteena on mitali. Urheilussa tavoitteet pitää asettaa korkealle, mutta silti realistisesti.

– Toki B-tytöissä on hankala sanoa, mitä muut joukkueet saavat muodostettua. Monessa paikassa on seurayhteistyötä, joten se tekee ennustamisesta vähän hankalaa B-tytöissä ja myös naisten Ykköspesiksessä, Ojala sanoo.

Ojala tietää omien joukkueiden vahvuuden.

– Tuntuu, että meillä on hyvä räpylä. Meidän vahvuus on hyvä ulkopeli. Meidän haasteena voi olla juoksujen teko. Uskon, että 1–4 juoksua pitäisi riittää jaksovoittoon.

 

Janan joukkueet koostuvat viime kauden Paukun ja Janan pelaajista. Manse PP:n viime kauden mestaripelaaja Sanna Ahola, Lahden Maila-Veikoista tullut Ellamaria Hutri ja Espoosta siirtynyt Emmi Satokangas ovat uusia pelaajia.

Hyvinkään Tahkossa tällä kaudella pelaava Anni Heikkilä sekä Manse PP:n ryhmään kuuluvat Korhosen siskot Senni ja Sohvi, Fanni Kanerva ja Anna Ala-Kauhaluoma kuuluvat Janan B-tyttöryhmään. Kvartetin pelaajat ovat myös Janan naisten käytössä, jos Manse PP:n tilanne sallii sen.

Jana toimii viime syksynä mestaruuden voittaneen Manse PP:n farmijoukkueena.

– Seuran ja valmennuksen kannalta on hyvä, jos mahdollisimman moni pääsee pelaamaan naisten Superia.

Janan matkustaminen lisääntyy valtavasti, kun mukana ovat mm. Joensuu ja Tyrnävä.

– Viikolla pelattava Joensuun peli on järkyttävä ratkaisu, sillä silloin monen on oltava töistä pois koko päivä, Ojala manaa.

Janan perinteinen kotikenttä Kansanpuisto on saanut paljon ehostusta.

– Hiekkatekonurmi on käytössä. Kunta on ollut hienosti mukana uudessa kuuluttajakopissa, katsomoiden kunnostuksessa ja uusissa vaihtokopeissa.

Huoltokoppi on ollut jo entuudestaan hyvä. Seuran puolesta Ari Vainio on tehnyt paljon työtä kunnan suuntaan.

– Koko taustajoukon merkitys on iso. Valmennus ja pelaajat ovat valokeilassa, mutta taustaväki on tärkeätä. Pesikselle on tilaus ja paikka Janakkalassa, Ojala painottaa.

Ojalan lisäksi valmennus- ja pelinjohtovastuuta kantavat Mika ja Antti Järvinen. Markus Kuusijoensuu on huolehtinut fysiikkavalmennuksesta.

Marko Kiljunen on joukkueenjohtaja.

Janan B-tyttöjen kausi alkoi voitolla lauantaina viides toukokuuta vieraspelissä Lappeenrannan Pesä Ysejä vastaan. Lukkari Fanni Kanerva löi voittojuoksun supervuorossa. Riina Kanerva toi ratkaisun.

Janan naisten kausi alkaa Vaasan Mailattaria vastaan lauantaina 12.5. klo 14 Kansanpuistossa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset