Kaupunkiuutiset

Jana liikuttaa lapsia Janakkalassa ja Hattulassa

Janakkalan Jana yleisurheilu järjestää jälleen 4–13-vuotiaiden kesätoimintaa Tervakoskella, Turengissa ja Parolassa. Näillä kolmella paikkakunnalla on tarjolla liikuntaleikki-, urheilu- ja yleisurheilukouluja, joiden toiminta jatkuu kesäkuun alusta elokuun toiselle viikolle. Lisäksi tarjolla on koko kesän kestävä 7–12-vuotiaiden yleisurheilukoulu Leppäkoskella sekä heinäkuun ensimmäisellä viikolla päiväleiri 8–11-vuotiaille Turengissa.

Kesätoiminta sopii ihan kaikille lapsille ja nuorille, jotka haluavat liikettä ja virtaa kesälomaansa. Yleisurheilukoulujen ohjatun toiminnan avulla saa myös vauhtia liikunnalliseen elämäntapaan.

Lapsilla ja nuorilla liikunnan hyöty näkyy erittäin nopeasti, joten kesän aikana myös kunto ehtii kohota.

– Ihan pienimpien ryhmät ovat täyttymässä nopeasti. Noin kymmenvuotiaat olisivat erityisen tervetulleita mukaan, sillä tuossa iässä luonnollinen liikkuminen saattaa vähentyä monestakin syystä, nuorisopäällikkö Arto Nousiainen kertoo.

Kesän liikuntaryhmät tarjoavat lapsille onnistumisen elämyksiä ohjatun liikunnan avulla. Kannustava ilmapiiri myös innostaa kokeilemaan eri lajeja.

– Jokainen aikuinen voi kannustaa lasta liikkumaan, mutta osaavassa ohjauksessa ja mukavassa ryhmässä liikkuminen on erityisen motivoivaa, Nousiainen jatkaa.

Jana yleisurheilun urheilijan polulle pääsee loikkaamaan erityisen hyvin kesätoiminnan kautta, sillä kaikista ryhmistä harrastusta voi luontevasti jatkaa syksyllä siirtymällä mukaan ympärivuotiseen toimintaan.

Kilpaileminen nivoutuu luonnollisena osana harjoitteluun, sillä kilpailemisesta saa hyvää harjoitusta itsensä haastamiseen ja tavoitteiden asetteluun sekä myös pettymysten kohtaamiseen.

– Kilpailu on lapsille luonteenomaista ja se tuo sopivasti jännitystä liikkumiseen. Meidän aikuisten tehtävä on tarvittaessa muistuttaa, että tärkeintä ei ole kilpailun vaan itsensä voittaminen.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen nettisivujen (www.janakkalanjana.info) lomakkeella. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Maksuun sisältyy ohjattujen harjoitusten ja vakuutuksen lisäksi muun muassa osallistumisoikeus Puuhamaa-cupin kilpailuihin.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset