Kaupunkiuutiset

Janakkalan kouluhanke liikkeelle

Janakkalan iso kouluhanke liikahti hitusen eteenpäin maanantaina tarveselvityksen osalta., Kunnanvaltuusto päätti muuttaa yhtä sanaa päätösehdotuksessa, mikä riitti yksituumaisuuden löytymiseen.

Perussuomalaisten varavaltuutettu Samuli Vesioja ehdotti muotoilua ”suunnittelun osaksi” alkuperäisen ehdotuksen ”suunnittelun pohjaksi” sijaan. Valtuusto päätti hankesuunnittelun aloittamisesta ja edellyttää suunnittelulta erilaisia vaihtoehtoja.

Osalla valtuutettujen mielissä ”suunnittelun pohjaksi” oli naulinnut kyläkoulujen kohtalon jo tässä vaiheessa, vaikka hankesuunnittelu on vasta alkuvaiheessaan.

– Nyt puhutaan luottamuksesta, kunnanhallituksen puheenjohtaja Pirjo Alijärvi painotti.

– Vaikka tarveselvitys hyväksytään, se ei tarkoita vielä kouluverkon lukkoon lyömistä

Ahtiainen varoitteli ”vatuloinnista”, koska tarve uudistukselle on kova.

Monessa puheenvuorossa annettiin pyyhkeitä siitä, kuin huonosti Janakalassa on rakennettu ja hoidettu koulukiinteistöjä, mikä osaltaan aiheuttaa nykyisen kiireen.

Kovin yksityiskohtaiseen keskusteluun valtuustossa ei vielä ajauduttu, vaikka puheiden taustalla olivat jo selvästi esillä hankkeen kalleus, kouluverkon kohtalo sekä kokonaisuuteen mahdollisesti liitettävät muut käyttötarkoitukset kylätiloista liikuntahalleihin.

Valtuustossa kauhisteltiin jo tässä vaiheessa kokonaisuuden kustannusarvioita. Jo nyt pöytään on heitetty valtava haarukka 60–114 miljoonaa euroa, mikä tekee siitä kunnan historian isoimman investoinnin.

Kunnanvaltuusto päätti myös mm. Ilveslinnan alueen omakotitonttien myyntihinnaksi 26 €/m² ja rivitalotonttien myyntihinnaksi 62 €/k-m², sekä tonttimaksuksi 1040 euroa ja kulumaksuksi 230 euroa ja. Hinnat tulevat voimaan 1.1.2018 jälkeen tehtävissä luovutuksissa.

Ilveslinnan tontit tulevat varattaviksi alkuvuodesta ja omakotitalorakentajat pääsevät rakennustöihin tulevana kesänä.

Valtuustoaloitteita tehtiin kaksi, toinen nuorisopalveluiden järjestämisestä yhdessä yhdistysten ja yrittäjien kanssa ja toinen varhaiskasvatuksen ja seurakunnan välisen yhteistyön palauttamisesta entiseen laajuuteensa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset