Kaupunkiuutiset Janakkala

Janakkalan kuvataideyhdistys on elämänsä kunnossa – kohokohtana tuore vuosinäyttely

Heikki Juutilainen toimitti Janakkalan kuvataideyhdistyksen 35-vuotisantologian, jossa on Leena Turkan maalaus kannessa. Yhdistystä johtaa Tiina Hiidenkari.

Turengin kirjastossa on nähtävillä näyttely, joka osaltaan kertoo Janakkalan kuvataideyhdistyksen viimeisimmistä kuulumisista. Esillä on muun muassa kursseilla tehtyjä tuoreita töitä 39 tekijältä.

– Meille kuuluu hyvää, yhdistys on elämänsä kunnossa. Jäsenmäärämme on vakiintunut noin 90:een, ja toimintamme selkärankana ovat kurssit, kesäleirit ja maalauspäivät, puheenjohtaja Tiina Hiidenkari kertoo.

Tänä vuonna yhdistys myös juhlii, sillä se täyttää 35 vuotta. Juhlan kunniaksi on ilmestynyt Heikki Juutilaisen ja Leena Turkan toimittama värikäs antologia, jonka nimenä on Kuvassa pitää olla Wau. Teoksen kannessa on Turkan maalaus Wau-kukka. Antologia esittelee 40 jäsentaiteilijaa.

 

Hiidenkari itse kertoo olevansa tuuritaiteilija, joka pitää taiteen tekemisessään välivuosiakin. Puheenjohtajan homman hän otti itselleen viime vuonna.

– Kuvataideyhdistys on yhteisö, jossa on mukava ja kannustava ilmapiiri. Opettajamme kursseilla ovat olleet tosi ammattitaitoisia, ja joskus oppiminen on ollut ravistelevaakin, hän kiittelee.

Juutilainen kokee yhdistyksen kanavaksi tuoda omia näkemyksiä esille ja omaksua uusia tekniikoita. Moni on oppinut tekemään esimerkiksi grafiikkaa.

– Meillä on Turengissa myös tilava työhuone. Porukassa into tarttuu, hän sanoo.

 

Turengin kirjastossa on parhaillaan esillä kuvataideyhdistyksen vuosinäyttely, joka on läpileikkaus jäsenistöstä ja sen tuotannosta. Teokset jurytti lammilainen Eero Pöyhtäri.

– Näyttely on meille vuoden kohokohta. Kaikki tarjonneet saivat vähintään yhden työnsä esille. Näyttely on monipuolinen ja kirjava, ja teokset on tehty usealla eri tekniikalla. Tekijät ovat monen ikäisiä, aloittelijoita ja kokeneempia, Hiidenkari ja Juutilainen luonnehtivat.

Näyttelyn avajaiset olivat marraskuun alussa, ja yhdistyksen väki ilahtui, kun vieraita tuli niin paljon, että kirjaston tuolit eivät riittäneet.

– Kiitos vielä kaikista huomionosoituksista, joita saimme. Vuosinäyttelyn avajaiset on suosittu juhla aina syksyisin, Hiidenkari sanoo.

Vuoden taiteilijaksi avajaisissa nimettiin Leena Turkka. Hänellä on omakin näyttely marraskuun ajan esillä Osuuspankin tiloissa Turengissa.

 

Janakkalan kuvataideyhdistyksen näyttely 29.11. asti Turengin kirjaston Ida-galleriassa, Koulutie 2. Antologioita voi ostaa muun muassa kirjastosta ja kunnan Lyyli-palvelutoimistosta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

3.6.2020

Päivän Hämeen Sanomat

5.6.2020

Fingerpori

comic