Kaupunkiuutiset

Janakkalan Musiikkipäivät soivat sinivalkoisin sävelin

Janakkalan Musiikkipäivien konsertit soivat vuonna 2017 ympäri Janakkalaa Leppäkoskella, Tarinmaalla, Tervakoskella ja Turengissa. 100 vuotiaan Suomen juhlavuonna konsertit miksaavat Suomen musiikillista historiaa tämän päivän taitureiden soittoon ja lauluun.

Tv:stä ja valkokankaalta tuttu Herra Heinämäen Lato-orkesteri kerää eittämättä Turengin liikuntahallin täyteen pikkuväkeä päiväkonserttiin la 4.3. klo 16. Herra Heinämäki on kovin stressaantunut maanviljelijä, jonka ladossa asustavan Lato-orkesterin musiikki laukaisee stressin. Lato-orkesteria luotsaavan Heikki Salon lisäksi myös muut orkesterissa soittavat ammattimuusikot ovat tunnettuja monista suomalaisyhtyeistä.

Sinivalkoisissa tunnelmissa ollaan kirkkokonsertissa Pyhän Laurin kirkossa 5.3. klo 17, jolloin Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattiorkesteri, 1819 toimintansa aloittanut Kaartin soittokunta lähettää seitsikkonsa Janakkalaan. Kaartin seitsikko on suomalaisinta yhtyemuotoa, torviseitsikkoa, vaaliva ja kehittävä seitsemän puhaltajan ja kahden lyömäsoittajan kokoonpano. Sotilasmusiikin ohella soittokunnalla on erittäin monipuolinen osaaminen eri musiikkilajien saralla.

Lauantaina 11.3. klo 18 Seuratalon Kino Tervakosken elokuvateatterisalin valottaa jazzvirtuoosi Marzi Nyman Seppo Kantonen quartetin kera. Musiikillisia raja-aitoja ahkerasti rikkova Kitaristi Marzi Nyman on tuonut suomalaiseen rytmimusiikkiin uudenlaista elinvoimaa. Nyman ei ole pelkästään vaikuttanut useissa eri eturivin jazzyhtyeissä kitaristina, vaan hän on tehnyt paljon töitä myös televisioon ja elokuviin, säveltänyt teoksia orkestereille ja soittanut rivimuusikkona useilla eri levytyksillä.

Sunnuntaina 12.3. klo 16 Leppäkosken koululla juhlistetaan 100 vuotaista Suomea konsertilla 100 vuotta koululauluja. Tässä konsertissa ääneen pääsevät myös kuulijat, kun niin vanhoja kuin uusia koululauluja lauletaan Reijo Ahosen, Seppo Kilven ja Susanna Petrell-Lehtosen johdolla. Konsertti on osa virallista Suomi100-ohjelmaa ja se toteutetaan yhdessä Janakkala Seuran kanssa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset