Kaupunkiuutiset

Janakkalan Viihdekuoro on rakastanut laulamista jo 25 vuotta

Janakkalan Viihdekuoro viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan. Juhlakonsertti järjestettiin viime helmikuun puolivälissä Turengin koulun juhlasalissa. Konsertin tuloilla tuettiin Filippiinien hirmumyrskyn uhreja. Kuoro järjesti keväällä myös yhteiskonsertin Cantitores viihdekuoron kanssa Hämeenlinnassa.

Tällä hetkellä Ilona Ala-Leppilammen johtama sekakuoro keskittyy harjoittelemaan kahta tulossa olevaa joulukonserttia varten.

Kansalaisopiston piiristä kuoroksi

Toimintansa kuoro aloitti syksyllä 1988 Janakkalan kansalaisopiston opintopiirinä. Syksystä -89 kuoro on toiminut itsenäisenä Janakkalan Viihdekuorona. Ensimmäiset viisi vuotta kuoron johtajana toimi Jussi Nuotio.

Seuraava kuoronjohtaja, nuori Marika Suodenjoki johti kuoroa kolme vuotta. Kuoron sihteeri Liisa Purasen mukaan ohjelmisto keveni ja kuoro sai muutenkin iloisemman ilmeen. Suodenjoen jatkaessa opintojaan vuonna 1996 johtajaksi tuli Martti Miettinen. Hän toi kuoron laulusointiin puhtautta ja tyyliä.

Nykyinen kuoronjohtaja Ilona Ala-Leppilampi aloitti marraskuussa 2010. Hän on asunut ja esiintynyt vuosia Irlannissa ja on tullut tunnetuksi Ants in the Pants -duon laulajana ja viulistina.

– Hän on johtajana tuonut kuoroon svengiä ja iloa, toteaa kuoron puheenjohtaja Kari Mäkinen.

Konsertteja ja tallenteita

Janakkalan Viihdekuoro on esiintynyt kotimaan lisäksi Virossa ja Pietarissa. Janakkalan kunnan virolaisessa ystävyyskunnassa Kadrinassa janakkalalaiset ovat vierailleet esiintymässä useita kertoja. Vastaavasti Kadrinan sekakuoro on vieraillut Janakkalassa ja kuorot ovat myös esiintyneet yhdessä.

– Pietarissa vierailimme Inkerin kirkon vieraina vuosina 2005 ja 2011 ja esiinnyimme Pyhän Marian kirkossa, Liisa Puranen kertoo.

Janakkalan Viihdekuoro on julkaissut kaksi CD- levyä joululauluja. Ne on äänitetty Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa. Maaliskuussa 2010 kuoro julkaisi 17 viihdelaulua sisältävän Kasvupaikka -CD:n.

Vuosien aikana Janakkalan Viihdekuoro on järjestänyt lukuisia omia konsertteja sekä yhteiskonsertteja muiden kuorojen ja Leppäkosken Puhallinorkesterin kanssa. Kuorolaiset ovat tehneet yhteistyötä myös Turengin Työväen Näyttämön ja Napialan Työväen Näyttämön näytelmissä. Ensi keväänä kuoro järjestää yhteiskonsertit Hyvinkään Työväen Mieskuoron kanssa Janakkalassa ja Hyvinkäällä.

Janakkalan Viihdekuoron joulukonsertit Helkkykää oi joulun laulelot tiistaina 9.12.2014 kello 19 Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa ja torstaina 11.12.2014 kello 19 Hattulan kirkossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset