Kaupunkiuutiset

Janakkalassa jaetaan EU-ruokaa

Maaseutuvirasto on vahvistanut Kirkkopalvelut kumppaniorganisaatioksi jakamaan EU-elintarviketukea ruoka-apuna vähävaraisille vuosina 2015–2016. Tuotteita on myönnetty vuoden 2015 loppuvuoden jakeluun reilut 300 000 kg. Elintarvikkeet jaetaan avunsaajille paikallisten seurakuntien kautta joko ruokakasseina tai tarjottuina aterioina. Ruoka-avun kustantaa Euroopan Unionon vähävaraisimmille suunnattu apurahasto.

Janakkalan seurakunta jakaa ruokakasseja, jonka tuotteet ovat hyvin säilyviä peruselintarvikkeita, kuten vehnä- ja sämpyläjauhoja, puurohiutaleita, pastatuotteita, lihasäilykkeitä, hapankorppuja, hernekeittoa ja maitojauhetta. Janakkalassa ruoka-apua saa varaamalla ajan diakonin vastaanotolle.

– Elintarviketuki on tarkoitettu kaikille avun tarpeessa oleville, diakoni Tiina Anttila kertoo.

– Sen saadakseen ei esimerkiksi tarvitse kuulua seurakuntaan.

Elintarviketuki on välttämätön apu suurelle joukolle suomalaisia. Ruokapankkien asiakkuudessa yksinhuoltajien, osa-aikatyötä tekevien ja pienellä eläkkeellä kituuttavien määrä on kasvanut jatkuvasti. Erityisesti kaupungeissa ongelmia aiheuttavat myös koko ajan kasvavat asumiskustannukset.

Ajanvaraukset Janakkalan seurakunnan diakoneille: Tiina Anttila, p. 044-7656 953, Päivi Harju. p. 044-7656 984 ja Johanna Häihälä, 044-7656 982.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset