fbpx
Kaupunkiuutiset

Janakkalassa pikakokous

Kesän jälkeen sisällöltään köykäisellä asialistalla kokoontunut Janakkalan kunnanvaltuusto ei turhia märehtinyt maanantaisessa kokouksessaan. Harvat asiat tuli puiduksi 20 minuuttia kestäneessä istunnossa.

Mirja Pöhö (kd.) evästi kunnan virkamiesjohtoa viime keväänä jättämänsä valtuustoaloitteen käsittelyn kohdalla. Aloite koski Piilonsuon hanketta, jossa pälkäneläinen Humuspehtoori Oy kompostoisi eläinten lantaa ja metsäteollisuuden kuitulietettä maanparannusaineeksi Piilonsuolla. Suo on entinen turvealue Tervakosken kupeessa.

Pöhö pyysi selvittämään voidaanko hanke evätä, ja pyysi samalla lapsivaikutusten arviointia. Vastauksessa todetaan, ettei hanketta voi estää, jos se täyttää ympäristöluvan ehdot. Lupahakemus ei ole vielä vireillä.

Mirja Pöhö pyysi nyt kunnan virkamiehiä vaikuttamaan tielinjauksiin niin, että tieyhteys alueelle tehtäisiin suoraan 130-tieltä, ei kylätien kautta. Tällä ratkaisulla Pöhön mielestä hankkeen haittavaikutuksia minimoitaisiin. Tietoimituksen välipäätöksestä on valitettu.

Sosialidemokraattien Reijo Löytynoja teki ryhmänsä edustajansa valtuustoaloitteen Turengin Liinalammen kunnostamisesta. Aloitteen mukaan ainakin uimarannan puoleiset rannat pitää ruopata/niittää. Samalla aloitteessa pyydetään selvittämään, voidaanko runsaan vesilintukannan pääsyä uimalaitureille estää. Samalla laitureiden pesua tulisi lisätä. Aloitteessa esitetään määrärahaa ensi vuoden talousarvioon.

Liinalampi on turenkilaisille keskeinen kesän virkistyspaikka. Ongelmana on lammen rehevöityminen sekä lintukannan lisääntyminen etenkin syyskesällä.

Kaupunginvaltuusto valitsi teknisen lautakunnan uudeksi jäseneksi Pirjo Alijärven (sd.), kun Pia Nylund nousi kunnanhallitukseen. Lautakunnan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tomi Lindstén.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset