fbpx
Kaupunkiuutiset

Janalle naiset, Paukulle miehet

Janakkalan Jana ja Hämeenlinnan Paukku ovat tehneet historiallisen sopimuksen paikallisesta työnjaosta. Jatkossa Jana on naispesäpalloilun edustusseura, miehet pelaavat puolestaan Paukun väreissä. Seurat ovat tehneet jo aikaisemmin yhteistyötä.

Jana pelaa ensi kaudella naisten ykköspesiksessä. Sopimukselle on jo Pesäpalloliiton siunaus. Hämeenlinnassa nähtäneen kuitenkin myös naispesäpalloa myös ensi vuonna naisten suomensarjassa Sinisten Engeleiden joukkueen myötä. 

Paukku puolestaan panostaa voimakkaasti miesten kilpailutoiminnan kehittämiseen.

Kilpailutoiminnan uudelleenjärjestely nousi esiin resurssien tehokkaamman hyödyntämisen vuoksi. Jana ja Paukku on tehnyt yhteistyötä jo useamman vuoden ajan. Yhteistyön tuloksena tyttöjen ja naisten joukkueissa, niin Janassa kuin Paukussa, on ollut pelaajia molemmista seuroista. 

Pesäpalloliitto hyväksyi viime torstaina pidetyssä kokouksessa Janan ja Paukun tekemän anomuksen naisten ykköspesiksen kilpailutoiminnan siirtämisestä Hämeenlinnan Paukulta Janakkalan Janan nimiin. 

Seurat päätyivät siihen, että Paukussa keskitytään poika- ja miespesäpallon kehittämiseen ja Janassa keskitytään tyttö- ja naispesäpallon kehittämiseen. Molemmissa seuroissa kuitenkin järjestetään pesiskouluja kaikille lapsille ja tulevaisuudessa myös nuorempien joukkueita niin tytöille kuin pojille. 

Hämeenlinnan Paukussa starttaillaan jälleen miestenjoukkuetta pienen hiljaiselon jälkeen ja poikajoukkueet ovat vahvassa liidossa.

Janakkalan Janassa otetaan innolla vastaan uusi haaste toteuttaa ykköspesistä. Myös tyttöjen superpesisjoukkueen organisaatio ja pelaajat siirtyvät Janan nimen alle. Tyttöjen superpesisjoukkue pelasi Paukun nimen alla mainion kauden sijoittuen SM-halliturnauksessa sijalle 5. ja kesällä sijoitus oli upeasti seitsemäs 32 joukkueen sarjassa.  Janassa ollaan myös valmiita ottamaan tämä haaste vastaan ja lähdetään kovin tavoittein tyttöjen superpesiksen seuraavaan kauteen. 

Manse PP:n kanssa tehtävä yhteistyö jatkuu naispesäpallon osalta Janan ja Mansen kanssa samaan tapaan, kuin on toiminut Paukussakin. Näin ollen Janan ykköspesisjoukkue toimisi Mansen yhteistyö- ja farmiseurana ja pelaajapolku säilyy pienemmistä tytöistä aina superpesikseen asti. 

Seuroissa ollaan tyytyväisiä järjestelyn onnistumiseen ja siihen, että nyt resursseja voidaan keskittää tarkemmin tiettyihin toimintoihin.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset