Kaupunkiuutiset

Janan juoksukoulu aloittaa marraskuussa

Janakkalan Jana yleisurheilu järjestää yhdessä Mehiläisen kanssa syksyn juoksukoulun. Juoksukoulu on neljän kokoontumiskerran paketti, jonka avulla pääsee tutustumaan juoksemiseen harrastuksena.

– Mehiläisen juoksukoulussa yhdistyvät Janan osaaminen juoksukoulujen järjestämisessä ja teknisessä osaamisessa, kun taas Mehiläiseltä tulee lääketieteellinen ja alaraajan askellukseen liittyvä osaaminen. Tärkeää on tuoda seuran ja lääkärikeskuksen yhteistyöhön uusia toimintatapoja, joista kummatkin saavat kokemuksia, yksikönjohtaja Päivi Jurvanen Mehiläisestä kertoo.

Koulun aikana opetellaan harjoittelemaan oikein, treenataan oikeaa juoksutekniikkaa ja saadaan henkilökohtaista palautetta. Kokoontumiskertojen aikana perehdytään myös juoksijan kehon huoltoon ja palautumiseen.

– Jos kuntoillessa tulee jotakin tuki- ja liikuntaelin vaivaa, joka ei levolla ja rauhallisella liikunnalla helpota, niin tällöin liikuntalääketieteen erikoislääkärin arvio tilanteesta tai fysioterapeutin arvio oman kehon tasapainosta, liikkuvuudesta ja lihasvoimasta ja heiltä saanut ohjeet ja harjoitteet ovat avuksi, Jurvanen huomauttaa.

Vamman sattuessa liikuntaklinikan lääkärit ottavat kantaa vamman laatuun ja hoitoon ja tarvittavat tutkimukset esimerkiksi röntgen- ja magneettitutkimukset tai vamman leikkaushoito ovat tarjolla saman katon alla. Leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen saa tukea fysioterapeuteilta.

Vinkkejä aloittamiseen

Juoksukouluun osallistuvalta ei vaadita aikaisempaa harrastuneisuutta, vaan tarkoituksena on tarjota virikkeitä juoksuharrastuksen ja kuntoilun aloittamiseen.

– Jos henkilö on aloittelemassa kylmiltään kuntoilua tai hänellä on tiedossaan vielä jokin perussairaus, tai hänellä on ylipainoa, niin tällöin suosittelemme lääkärintarkastusta ennen kuntoilun aloitusta, Jurvanen lisää.

Juoksukoulu toteutetaan Mehiläisen lisäksi yhteistyössä Suomen Urheiluliiton kanssa. Janan juoksukoulussa valmentajana toimii Jarmo Väisänen.

Juoksukoulu kokoontuu neljänä torstai-iltana marraskuun aikana Mehiläisen toimitiloissa (Talaskuja 3) Hämeenlinnassa ja lenkit juostaan Hämeenlinnan rantareitillä. Juoksukoulun toisella kerralla kuullaan Mehiläisen asiantuntijoita; Marko Kivimäki kertoo vammojen ennaltaehkäisystä ja askelluksesta ja alaraajaongelmista kertoo Eero Turunen.

Juoksukouluun ilmoittaudutaan viimeistään 30.10.2014 Janakkalan Jana yleisurheilun (www.janakkalanjana.info) nettisivujen kautta. Koulun hinta on 80 euroa. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautujaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset