fbpx
Kaupunkiuutiset

Jannen siipi loukkaantunut

Aulangon joutsenpariskunnan Ainon ja Jannen perheonnea varjostaa Jannen siiven loukkaantuminen. Jannen siipi on vaurioitunut ilmeisesti sunnuntain ja maanantain välillä.

– Se on tapellut ja puolustanut perhettään, mutta ketä vastaan, sitä emme tiedä. Jo silloin kun Aino hautoi, Janne puolusti reviiriään aggressiivisesti. Pahoin pelkään, että se olisi ottanut yhteen koiran kanssa, tai että se on ihan ilkivaltaa, Metsähallituksen suunnittelija Ari Väänänen kertoo keskiviikkona Aulangolla paikan päällä.

Linnun siipi roikkuu ja se vaikuttaa vaisulta.

– Janne syö kyllä. Sitä ruokitaan tavanomaista vahvemmin. Annamme sille jyviä ja voikukanlehtiä, joita se on syönyt ihan mielellään.

Metsähallitus vastaa Jannen hoitamisesta. Myös Hämeenlinnan vs. virkaeläinlääkäri Milla Luukko on tiistaina käynyt tarkistamassa joutsenen tilanteen. Lisäksi Metsähallitus on laittanut lammelle tiedotteen, että joutsenesta huolehditaan.

– Hämeen Luontokeskus on ollut asian tiimoilta yhteydessä Ähtärin eläinpuistoon ja Heinolan lintuhoitolaan. Odotamme heiltä ohjeistusta jatkohoitoa varten, Väänänen kertoo.

Ongelmana on, että Jannen siirtäminen muualle hoidettavaksi aiheuttaisi suurta stressiä koko joutsenperheelle. Toiveissa olisi, että Jannea voitaisiin hoitaa kotilammella. Mahdollisesti se saisi antibioottikuurin.

– Vaikka Janne ei nyt pystykään käyttämään siipeään, tulee sille ehkä suurempi stressi siitä, jos se otetaan kiinni ja viedään pois perheen luota. Odotamme ratkaisua hoidon suhteen lähiaikoina, Väänänen sanoo.

Linnun kuljetukseen on valmistauduttu, mutta se saa toipua Aulangolla ainakin vielä viikonvaihteen yli.

Metsähallitus tiedottaa Aulangon joutsenten tilanteesta Luontoon.fi -sivustolla ja facebookissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset