fbpx
Kaupunkiuutiset Kaloinen

"Jännitti ihan hitsin paljon" - Kaloisten kylä sai oman auto- ja konekorjaamon

Jussi Oksasen korjaamossa on viimeisen päälle välineet, joihin kuuluu muun muassa ilmastoinninhuoltolaite. Kuva: Lea Karmala
Jussi Oksasen korjaamossa on viimeisen päälle välineet, joihin kuuluu muun muassa ilmastoinninhuoltolaite. Kuva: Lea Karmala

Kymmenisen vuotta sitten tyhjentynyt navetta Oksasen tilalla on nyt uudessa käytössä. Jussin Kone ja Auto -yrityksen avajaisia vietettiin rakennuksessa tämän viikon torstaina.

– Mielessäni oli pitkään ajatus, että haluaisin koettaa, miten pystyn pyörittämään omaa korjaamotoimintaa. Olen nähnyt sitä maailmaa paljon, sillä olin parikymmentä vuotta töissä ulkopuolisella. Nyt halusin tehdä omanlaisen yrityksen, Jussi Oksanen kertoo.

Ennen avajaisia Oksanen myöntää jännittäneensä ”ihan hitsin paljon”. Hänellä on ollut kuitenkin kyläläisten vahva tuki takanaan. Naapuri lupautui grillaamaan kävijöille makkaratkin avauspäivänä ja jakoi myös ideoitaan ja kannustustaan uudelle yrittäjälle.

Monet ehtivät oikein odottaa, milloin Oksasen korjaamo avautuu.

– Tilauksia on jo sisällä, ja kyselyjä on tullut niin paljon, että olen ihan yllättynyt, hän hymyilee.

Navetasta korjaamo

Aikoinaan Oksasen 140 neliön navetassa asusti 20 lehmää. Kun karjanpito lopetettiin, tilat siivottiin ja lattia tasoitettiin.

– Sen jälkeen alkoi kerääntyä kaikenlaista korjaamotavaraa. Ajattelin, että kun paikka on kerran valmiina, niin koetetaan. Yrittämisessä ei ole isoja riskejä, kun on omat tilat, mies tuumaa.

Yritykselleen Oksanen on hankkinut myös viimeisen päälle työvälineet, muun muassa ilmastointihuoltolaitteen.

– Alun perin ajattelin huoltaa ja korjata pelkästään pienkoneita, mutta ajatus laajeni siitä autoihin ja maatalouskoneisiin. Myös autojen rengastyöt onnistuvat. Pienkoneista yleisimpiä korjattavia ovat varmaankin ruohonleikkurit ja moottorisahat, hän arvelee.

Koska korjaamo sijaitsee hieman sivussa, noin kymmenen kilometrin päässä Rengon keskustasta, asiakkaat saavat tarvittaessa käyttöönsä sijaisauton polttoainekulujen hinnalla.

Koneet kuntoon talven aikana

Lämpimän hallin lisäksi Oksasen tilalla on runsaasti kylmää varastotilaa, jota vuokrataan esimerkiksi moottoripyörien, kesäautojen, veneiden ja renkaiden talvisäilytykseen.

– Syksyllä ihmiset voisivat tuoda myös koneitaan korjattavaksi ja hakea ne sitten myöhemmin, vaikka vasta keväällä pois. Huollan ne talven aikana kuntoon. Näin vältytään kevään korjausruuhkilta ja varmistetaan, että se ruohonleikkuri tai moottorisaha lähtee taas heti ensimmäisellä vedolla käyntiin, Oksanen ehdottaa.

Toistaiseksi Oksanen aloittaa yrityksessään työt yksin, mutta tulevaisuudessa tilanne voi olla toinen.

– Jossain vaiheessa haluaisin palkata työntekijän, sitä toivon, hän sanoo.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset