fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Jännitystä ja pelkoa kauhukierroksilla Hämeen linnassa

Hämeen linnan yleisötyön koordinaattori Joni Karjalainen yllättyi, kun kauhukierrokset myytiin loppuun hetkessä.

Hämeen linna ja liveroolipelijärjestö Todellisuuspakolaiset järjestävät yhteistyössä kauhukierroksia Hämeen linnassa viikonloppuna osana Hämeenlinna Horror Weekendia. Hämeen linnan yleisötyön koordinaattori Joni Karjalainen kertoo, että museo haluaa houkutella ihmisiä museoihin uusilla ja erilaisilla konsepteilla, kuten nyt jo kolmannen kerran toteutettavalla kauhukierroksella.

– Kaikki perjantain kauhukierrokset myytiin loppuun reilussa vuorokaudessa ja meillä on jonossa lähes sata ihmistä. Suosio yllätti meidät täysin ja päätimme järjestää lauantaille lisäkierroksia jonossa oleville, Karjalainen kertoo.

 

Todellisuuspakolaiset -yhdistyksen puheenjohtaja ja tapahtumakoordinaattori Mira Suovanen kertoo, että kauhukierros on sidottu linnan omaan historiaan. Opas vie ryhmää eteenpäin ja elävöittäjiä tulee tietyissä kohdissa vastaan.

– Kauhukierros on tarina, jonka ympärille kaikki kietoutuu. Pääkertomus on yleismaailmallinen, mutta linnan historiasta tuttuja hahmoja on reitin varrella. Kierroksesta saa kaikkein eniten irti, kun uskaltaa heittäytyä tarinaan mukaan ja elää sitä maailmaa mitä me luodaan, Suovanen vinkkaa.

Suovanen painottaa, että ketään ei satu, vaatteet voivat vähän sotkeentua, mutta ne eivät mene pilalle.

– Lisäksi on erilaisia ääniä, valoja ja hahmoja, jotka on osittain sidottu linnan historiaan sekä perinteisiä kauhuhahmoja. Elävöittäjät ottavat suoraan kontaktia liikkuvaan ryhmään. Kaikenlaisia pelottavia asioita saattaa tulla vastaan, Suovanen paljastaa.

 

Linnan työntekijöitä on paikalla, jos joku sairastuu, saa paniikkikohtauksen tai haluaa keskeyttää kierroksen.

– Meillä on käytössä turvasana. Jos elävöittäjä esimerkiksi alkaa tuntua liian ahdistavalta, voi sanoa turvasanan ja elävöittäjä perääntyy tilanteesta, Suovanen kertoo.

Todellisuuspakolaisten elävöittäjä Jutta Koskinen kertoo, että jokaisella elävöittäjällä on kierroksella oma rooli ja heitä on kolmisenkymmentä, joten yhtään tylsää hetkeä ei tule.

– On hienoa nähdä ihmisten reaktiot, ilmeet ja sen iloisen puheensorinan tapahtuman jälkeen. Haluan tuottaa ihmisille mahtavia elämyksiä. Se on parasta mitä tässä työssä voi tehdä, Koskinen sanoo hymyillen.

Faktaa

Kauhukierros sisältää muun muassa välkkyviä valoja, kovia ääniä ja pelästyttäviä yllätyselementtejä, joten kierrokselle osallistuvilla ei tule olla sairauksia, joita edellä mainitut asiat voivat laukaista.

Kierroksella kuljetaan epätasaisilla ja hankalilla alustoilla, joten jalkaan tulee varata hyvät jalkineet.

Kierrokset on kielletty alle 18-vuotiailta.

Puhelimien, kameroiden ja videokameroiden käyttö kierroksella on kielletty.

Kierroksen kesto on noin 45 minuuttia.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset