Kaupunkiuutiset

JanPa jaksoi HJS:n kyydissä avausjakson

Tampereen Kolmosen neljäs peliviikko tarjoili paikalliselle jalkapalloväelle ensimmäisen derbyn, kun HJS ja JanPa taistelivat pisteistä perjantaina Pullerilla. Ottelua oli saapunut seuraamaan ilahduttavan iso määrä ihmisiä, vaikka Pullerin tekonurmella puitteet ottelutapahtuman järjestämiselle eivät ihanteelliset olekaan. Kenttä on pelaajille mitä mainioin, mutta yleisöä eivät seurat pääse palvelemaan toivotulla tavalla. Siinä onkin hyvä kehityksen kohde tulevaisuudessa.

 

Itse ottelu tarjosi viihdyttävän ysikymppisen. Avausjaksolla JanPa taisteli urhoollisesti ja teki ennakkosuosikkina otteluun lähteneen HJS:n pelaamisen vaikeaksi. Jakson lopussa HJS kuitenkin onnistui maalinteossa, kun Aleksi Wilenius puski pallon ohi JanPa-vahti Ari Takalan ja tauolle asteltiin kotijoukkueen 1–0 -johdossa.

Toisella jaksolla HJS ei enää jättänyt JanPalle mahdollisuuksia. Käytännössä katsoen koko toinen jakso pelattiin vieraiden päässä ja HJS:n jalkapallo keräsi ison määrän kehuja niin yleisöltä kuin myös vastustajalta. Maaleja HJS iski toisella puolikkaalla kolme nopeaan tahtiin aikaväliin 52–64 minuuttia. Ensin Matti Jussila niittasi pallon yläkulmaan, hetkeä myöhemmin Jere Suomalainen pisti pallon varmasti verkkoon ja loppulukemat 4–0 puski Markus Joenmäki.

Seuraavan kerran paikallisherkkua on tarjolla 9. kesäkuuta, kun HJS isännöi Härmää Kaurialassa.

 

Härmän reissu Nokialle muodostui lopulta suureksi pettymykseksi. Kotijoukkue NoPS meni heti ottelun alussa johtoon, mutta sen Härmä kuittasi vartin jälkeen Juuso Lindroosin rankkarimaalilla. Tauolle mentiin 1-1 -lukemissa, mutta toinen jakso alkoi vielä synkemmin mitä ensimmäinen. Toista jaksoa oli takana vain vajaa puoli minuuttia, kun NoPS iski ottelun voittomaalin. Toisella jaksolla Härmän puolustuspelaamisen taso romahti radikaalisti ja loppulukemat kirjattiin Nokian Palloseuralle lopulta 5–1 (1–1) -lukemin.

Sarjan kärjessä jatkaa NoPS ja HJS puhtaalla pelillä, joista piikkipaikkaa maalieron turvin pitää NoPS. Härmä ja JanPa ovat aloittaneet kautensa yhdellä voitolla ja kolmella tappiolla.

 

Tämän viikon ottelut aloittaa Härmä, joka pelaa tänään Pullerilla Ilves/2:sta vastaan klo 19 alkaen.

Perjantaina HJS matkaa Sääksjärven tekonurmelle Loiskeen vieraaksi.

JanPan oli määrä pelata torstaina vierasottelu TP-T:ta vastaan Lamminpään nurmikentällä, mutta sääolosuhteet eivät ole olleet nurmelle suotuisat, joten ottelu siirrettiin sunnuntaille ja Pyynikin tekonurmikentälle.

 

Riku Laine, Hämeenlinnan Härmä

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset