Kaupunkiuutiset

Jari Heiskari polkaisi Savonlinnaan

Savonlinnaan voi polkaista pyörällä päiväkahville. Viime viikonvaihteessa hämeenlinnalainen Jari Heiskari polkaisi yhtä soittoa Hämeenlinnasta Savonlinnaan, mutta paluumatka sentään taittui autokyydillä. Tuo 340 kilometrin taival taittui 19,5 tunnissa.

Heiskari on jo vuosia polkenut 80–150 kilometrin pyörälenkkejä, pisimmillään lenkille on kertynyt mittaa 250 kilometriä.

Heiskari koki suomalaisen kesän kylmyyden.

– Puoleltaöin lämpöasteita oli kahdeksan. Ajoin Tuulokseen ja sieltä Evon kautta Padasjoelle. Soisella ja metsäisellä tieosuudelle lämpötila saattoi olla matalampi ja joka tapauksessa Padasjoella oli pidettävä lämmittelytauko. Aukeilla paikoilla tuuli, en suoranaisesti palellut mutta vilu alkoi tulla. Kädet ja olkavarret olivat aika kylmät, vaikka ajohansikkaiden päällä oli tumput. Huidoin linja-autopysäkillä pysyäkseni lämpimänä siihen malliin, että bussinkuljettaja kai luuli minun pyytävän kyytiä.

Padasjoelta Heiskari jatkoi Lahden suuntaan ja sieltä Heinolaan. Heinolassa Heiskari pääsi ensimmäiselle kahvitauolle huoltoasemalle.

Kannustusjoukko lähti Hämeenlinnasta aamu kahdeksalta ja saivat polkijan kiinni vähän ennen Mikkeliä.

Mikkeliin saakka matkanteko sujui vauhdikkaasti, koska viileys piti Heiskarin liikkeessä.

 

Matkanteko alkoi tuntua raskaalta 250–270 kilometrin välissä.

– Se oli käännekohta, vauhtia oli pakko hiljentää, jotta pääsen perille. Viimeiset sata kilometriä kysyivät ennen kaikkea pääkoppaa. Tuskan hetket painoivat päälle, muttei tuska ihan päälle kaatunut. Jostain sain voimaa jatkaa matkaa.

– Pidin vähän liiankin kovaa vauhtia, mikä alkoi kostautua loppumatkasta. Alkumatkasta energiaa kului lämmön ylläpitämiseen.

Viimeiset 40 kilometriä veivät miltei kaksi tuntia.

– Mieli kehotti lopettamaan mutta sisu ei antanut periksi. Taistelu oli pään sisällä. Juhlallisin hetki koitti Savonlinnan ensimmäisissä liikennevaloissa. Tosin ajoin Savonlinnassa varmaan 6–7 kilometriä ylimääräistä, kun en osannut valita suorinta reittiä keskustaan.

Heiskari valmistautui retkelleen tavallisella ruualla. Lisäravinnejuomaa oli omien eväiden lisäksi nautittava matkan varrella.

– Ostin uuden pyöränkin ja ajoin sillä 950 kilometriä tuntumaa hakeakseni.

Heiskari ei usko, että retki jää viimeiseksi.

– Seuraavaksi voisin tehdä retken, joka kestää vaikkapa pari vuorokautta.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset