fbpx
Kaupunkiuutiset

Jari Suokas työskentelee grilli-kahvilassaan 130 päivää putkeen – "Suosituin annos on muihin verrattun ylivoimainen"

Jari Suokas pitää työstään Pyyttämöjärven rannalla lähellä luontoa, vilkkaan kymppitien varrella. Kuva: Lea Karmala
Jari Suokas pitää työstään Pyyttämöjärven rannalla lähellä luontoa, vilkkaan kymppitien varrella. Kuva: Lea Karmala

Kymppitien varrella oleva Grilli-Kahvila Pyyttämö on avoinna niin kauan kuin ilmoja piisaa, sen jälkeen yrittäjä Jari Suokaskin pääsee pitämään vapaita. Vapusta lähtien syyskuulle hän oli ollut jo yli 130 päivää töissä putkeen, 12 tuntia päivässä.

Suokas pyörittää Pyyttämöjärven rannalla olevaa paikkaa nyt viidettä vuotta.

– Kesä meni hyvin, mutta toukokuun alku oli aika jäätävän kylmä, kun avattiin. Lomailijat ovat meidän suurin asiakasryhmä, ja rekkojakin poikkeaa jonkin verran. Rantapaikka houkuttelee ohikulkijoita pysähtymään. Edellisenä kesänä rekkakuskit kävivät helteillä tässä uimassakin, hän kertoo.

Grilli-kahvilan rakennus on tuotu Renkoon 31 vuotta sitten Kaamasen tieltä Lapista. Hirret ovat säilyneet hyvässä kunnossa. Kuva: Lea Karmala
Grilli-kahvilan rakennus on tuotu Renkoon 31 vuotta sitten Kaamasen tieltä Lapista. Hirret ovat säilyneet hyvässä kunnossa. Kuva: Lea Karmala

Suosikkiannos lyö muut laudalta

Tiellä liikkujien suosituin ruoka-annos, ihan ylivoimainen ykkönen, on Suokkaan mukaan makkaraperunat. Kakkosena tulee lihapiirakka.

– Välillä on kiirettä, kun asiakkaat tulevat samaan aikaan, yleensä lounaalle. Kesällä minulla oli jonkin verran kokkiapua, mutta nyt olen tehnyt kaiken itse, hän kertoo.

Grilli-kahvilalla on kauppojen tapaan myös alkoholin ulosmyyntioikeus.

– Aika pientä on kaljan ja lonkeron myynti ollut. Mutta Metallican konsertin aikaan loppui kaikki. Siihen ei osannut oikein varautua.

Alanvaihtajaksi 17 vuoden jälkeen

Suokas on alanvaihtaja, sillä hänellä oli aiemmin lähes 17 vuoden ajan Vauvatalo Johanna -liikkeitä ympäri Suomea. Hiljattain hän mietti kahvila-alan yrittämistä myös tulevaksi talveksi, mutta suunnitelmat kariutuivat siihen, että tilojen keittiöinvestointi olisi tullut liian kalliiksi.

– Olen asennoitunut ensi kesänkin vetämään tätä grilli-kahvilaa. Ja voihan sitä vähän lomaakin välillä pitää, hän naurahtaa.

Säätila määrää aukiolot

Syyskuun loppupuolella Suokas katselee sääennustuksia sillä silmällä, kannattaako grilli-kahvilaa vielä pitää auki.

– Jos alkaa viikon sadekausi, sitten pitää harkita. Nyrkkisääntö on, että jos pystyy ulkona olemaan, silloin ihmiset vielä poikkeavat, hän tuumailee.

Keväällä Suokas avaa paikan heti kun mahdollista.

– Viime vuosina talvi on jatkunut pitkälle kevääseen ja syksyt ovat olleet lämpimiä. Toisinpäin olisi meille parempi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset