Kaupunkiuutiset

Mielipide: Järjen käyttö kadonnut

Hämeenlinnan kaupunginhallitus esittää valtuustolle toriparkin valmistelun keskeyttämistä. Kuvassa Lahden toriparkki. Arkistokuva Terho Aalto

Nimimerkki ”Käärmettä pyssyynkö”. Olen kanssasi aivan samaa mieltä Hämeenlinnan toriparkkiasiassa josta kirjoitit 21.8.2019 KU:sa.

Kaupungin taholta on ilmoitettu että toriparkin kustannusarvio tulee olemaan 30 miljoonaa euroa. Kuten tunnettua, niin kaupunkien sekä valtion budjetit ylittyvät lähes kaikissa uudisrakentamiseen liittyvissä kohteissa. Aina on ja tulee olemaan niitä, jotka käyttävät tilaisuutta hyväkseen lypsää enemmän rahaa mitä on aluksi sovittu.

Ei tuo 30 miljoonaa euroa tule riittämään. Kalliita investointeja tulevat vaatimaan räjäytystyöt ja maa-aineksen mahdollinen puhdistus ennen kaatopaikalle vientiä, seinien, lattioiden ja kattojen rakentaminen, ilmastoinnin rakentaminen ja sähköistäminen, hätäuloskäytävien teko sekä hissien asennus, kiinteän yhteydenpidon rakentaminen hätäkeskukseen ja ulkopuoliset liikennejärjestelyt sisään- ja ulosmenoineen. Lisäksi torin alalaitaan rakennetaan paviljonkirakennus.

Onko edes tehty kunnolliset laskelmat räjäytystöistä aiheutuvan maanalaisen tärinän vaikutuksista torin laidalla oleviin rakennuksiin ja onko edes keskusteltu mahdollisten vaurioiden kustannusten maksajasta?

Millä aikataululla on ajateltu, että kaupunki edes saisi sijoitetun pääoman takaisin? Kuka ottaa parkkiluolan hoidettavakseen?

Pitäisi löytää osaava henkilö joka saisi sen jatkuvasti täydeksi, eikä niin kuin nykyiset parkkialueet, huutamaan tyhjyyttä ja nielemään tuoton sijasta rahaa.

Mikäli päättäjät kaupunkilaisten vastustuksesta huolimatta päätyvät toteuttaa tuon ”neuvostoajan poliittisen ajattelutavan muistomerkin”, niin kyllä tulee kallista. Eikö päättäjille riitä vallan ja rahan himon tyydyttäminen, kun nyt pitää väkisin saada itselleen monumentti?

Matti J. Hakala

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset