fbpx
Kaupunkiuutiset

Jätkälössi muutti Sana Mustoselle – Mikä ihmeen joukkomasennus heitä vaivaa, kun eivät puhu, tuijottavat vaan

Kuva: Muu
Kirjoittaja on Rengon maaseudulla asuva iskelmäsanoittaja.

Taas se yläkerran jätkälössi muutti meille. Ne tulevat joka vuosi vaan aiemmin. Näytti olevan samat kuteet kuin aiemmillakin käyntikerroilla ja pussitkin näyttivät olevan taas yhtä täynnä. Kaavoihinsa kangistuneita, kuivia tyyppejä. Ehkä niillä on joku joukkomasennus, kun eivät koskaan puhua pukahda, tuijottavat vaan.

Vähän oli jengin imago haalistunut ja naamakarvoja ei ole ajettu vuosiin. Siitä huolimatta nämä ZZ-TOP-äijät puhkuvat röyhkeää itsevarmuutta. Ne kun tietävät kerran vuodessa joka tapauksessa pääsevänsä tämän talon paraatipaikoille, olohuoneeseen kristallikruunun loisteeseen.

Joku onnettomuuskin oli ilmeisesti vuoden aikana sattunut, kun yhdellä oli käsi irti poikki. Ja ottivat ne taas akkansakin mukaan. Majoitin naiset, varsinaisia enkeleitä, tuttuun tapaan keittiönpuolelle. Se on sitä Sanan JOULUKANSAA! 37 joulupukkia ja 12 enkeliä, jotka hain ullakolta ja jotka aina yhtä ihastuneena (Lue: Sana 5v.) asettelen marraskuussa koristamaan kotia ja tuomaan suloista joulutunnelmaa.

Olen sen todennut ennenkin: Olen jouluhullu! Saan oikeasti jotain sairaalloista mielihyvää, kun vaihdan jouluverhot ja joulumatot. Jouluvalot ovat olleet ikkunoissani ja pihapuissani jo pitkän aikaa ja alustavat jouluateriatkin on nautittu jo useampaan kertaan.

En ymmärrä ihmisiä, jotka ärsyyntyvät kauppojen jouluisesta taustamusiikista! Itselläni jouluradio soi tuossa taustalla vaikka vuorokauden ympäri. Kuuntelen vain niitä vanhoja hyviä joululauluja. Liikutun kuullessani Varpunen jouluaamuna -kappaleen ja nostan automaattisesti molemmat kesk…etusormeni pystyyn, kun tulee Tip Tap, jonka oikea nimi on muuten Tonttujen jouluyö.

Harmittaa, että lapseni eivät ole enää pieniä palleroita, jotka innokkaana selasivat postilaatikkoon ilmestyneitä lelukuvastoja ja rastittivat haluamansa tuotteet, eli lehdet läpeensä. Hello Kitty -nukenvaunuja ja Lego-linnoja oli paljon mukavampi ostaa lahjaksi, kuin jotain kännyköitä, leffalippuja tai pitkiä kalsareita.

Kerran jossain postimyyntikuvastossa oli myös seksivälineitä ja nelivuotias tyttäreni tuli kasvot innostuksesta hohtavina näyttämään minulle tekokikkeliaukeamaa: Saanhan äiti joululahjaksi näitä aivan ihaaania kampausvälineitä nukkeleikkeihini?

Tietyistä syistä en ole aikoihin voinut ostaa osamaksulla mitään. Siitä huolimatta olen jouluisin joskus täyttänyt nettikauppojen tilauslistoja, että mitä ostaisin, jos luottotiedot olisivat kunnossa.

Joskus olen koittanut kepillä jäätä ja laittanut rastin Maksa useammassa erässä -kohtaan. Iloinen yllätys olikin, kun viimeksi näin tehdessäni ruutuun ilmestyikin teksti: Tilaus rekisteröity. Tavarat toimitetaan teille 3–5:ssä päivässä. Voi sitä ilon ja onnen päivää!

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset