fbpx
Kaupunkiuutiset

"Jatko ei näytä hyvältä"

Juliuksen Olohuoneen nahkatuoliin istahtavan Timo Lehdon kasvoilta voi lukea helpotuksen.

Linna Jazzin taiteellinen johtaja on puurtanut heinäkuisen tapahtuman parissa yli puoli vuotta, ja nyt ohjelma on vihdoin valmis julkaistavaksi.

Nelipäiväinen tapahtuma kokoaa kaupunkiin yli 100 muusikkoa, esimerkiksi haastattelupaikassa lauantai-iltana esiintyvät Jarne Willdeboerin ja Arto Huhtasen.

Keskustan lisäksi musiikista pääsee nauttimaan puistossa, torilla, kirkossa, kirjastossa, Sibeliuksen syntymäkodissa ja risteilyn lomassa.

Ilmaiskonsertteja mahtuu viikonloppuun seitsemän. Niistä tärkein on Linnanpuiston sunnuntainen pääkonsertti, koko perheen pikniktapahtuma, jossa esiintyy muiden muassa Laura Sippola & Tuki -kokoonpano Joni Mitchell -tribuutillaan.

Sippola on Lehdon mukaan erityisen ajankohtainen nimi juuri nyt, sillä laulaja–lauluntekijä ja pianisti valmistui maan ensimmäiseksi lauluntekijätohtoriksi viime syksynä.

– Puistokonsertin jälkeen Sippolan omia kappaleita pääsee kuulemaan Rantakasinolla, Lehto vinkkaa.

Kesän 2018 jälkeen Linna Jazzin toteutumismuoto on kysymysmerkki.

Tapahtuman tämän vuoden budjetti on 40 000 euroa. Kaupungin tuki on tippunut huippuvuosien 17 000 eurosta 10 000 euroon.

Taiteellinen johtaja summaa tapahtuman järjestämisen olevan järjetön yhtälö, jos vastuun riskeistä kantaa yksin yhdistys. Siksi Hämeenlinnan Soitannollisen Kerhon on syksyllä mietittävä vaihtoehtoja.

– Ei tämä hyvältä näytä, Lehto sanoo suoraan.

– Päivien karsiminen voisi puolittaa työmäärän.

Yksi asia on kuitenkin varma: tänä kesänä 28. kerran järjestettävä tapahtuma toteutuu isosti.

Lehto muistuttaa, että tapahtuman juuret ovat sunnuntain puistokonsertissa ja lupaa samalla, että siitä pidetään kiinni myös tulevaisuudessa.

– Tapahtuma sai alkunsa, kun paikalliset soittajat loivat itselleen keikkaa. Puistokonsertista Linna Jazz lähti kasvamaan.

Linna Jazz Hämeenlinnassa 12.–15. heinäkuuta

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset