Kaupunkiuutiset

Jazzin taikaa Laurinmäellä

Keltaisen talon heinäkuu hemmottelee jazzin ystäviä Janakkalan Laurinmäellä. Papanosh saapuu Janakkalaan ranskalaisen jazzin uuden aallon harjalla suoraan Raahen Ranta jazzeilta. Menevä kvintetti on lupautunut soittamaan kaksi osuutta, jotka pitävät sisällään ensin ranskalaistyylisen jazz konsertin ja tauon jälkeen tanssiaiset, joissa testataan Keltaisen talon lattialaudat!

Papanosh on Normandien Rouenista kotoisin kollektiivinen yhtye, joka on perustettu 2007 ja kuuluu Les Vibrants Défricheurs (Eloisat raivaajat) ryhmään. Yhtyeen nykyiset viisi soittajaa ovat olleet mukana alusta lähtien: trumpetisti Quentin Ghomari, saksofonisti Raphaël Quenehen, pianisti-uhkuri Sébastien Palis, bassisti Thibault Cellier ja rumpali Jérémie Piazza.

Papanosh on julkaissut kolme levyä. Muusikkojen mielikuvitus ammentaa niin Charles Minguksesta kuin Eric Dolphysta. Papanosh aloittaa albuminsa jäsentämättömällä ja riemukkaalla swing-rytinällä ja leikkii jazzin koodeilla loihtiakseen sen paremmin eloon ja tanssiin. A Chicken in a Bottle -albumissa yllättävät häiriötekijät tulevat rikkomaan rytmejä, tyylikkäät melodiat ja rytmiset rajuilmat vuorottelevat. Hillitöntä groovea tungetaan kuviteltuun folkloreen aina Tijuanasta Havannaan ja New Orleansiin.

Papanosh on yhdessä ja yhteen kasvaneiden muusikkojen kvintetti, jossa kuka tahansa voi ottaa johtajan roolin. Kimppahuuma ja soolot vuorottelevat harvinaisen luonnollisesti sellaisella ilkikurisuudella, johon vain suurilla muusikoilla on varaa.

Lipun (15 €) voi ostaa ovelta (mieluiten käteisellä) ja lippuvarauksia otetaan vastaan: kulttuurikahvilapsl@gmail.com. Keltainen talo, Kulttuurikahvila PSL, Hakoistentie 373, Janakkala.

Papanosh Laurinmäellä Keltaisessa talossa 29.7. klo 17.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset