Kaupunkiuutiset

Johanna Venho kuvakirjakisan voittoon

Kariston Rohkeus-teemaisen kirjoituskilpailun voittaja on Johanna Venho. Kilpailuun tuli määräajassa 813 kuvakirjatekstiä, joista voittajan lisäksi palkittiin kunniamaininnalla kolme kirjoittajaa: Johanna Hulkko, Katri Tapola ja Hertta Vierula.

Johanna Venhon voittoisa teksti käsittelee maahanmuuttajalapsen kielenoppimista. Teksti julkaistaan kirjana keväällä 2018, ja sen kuvittaa palkittu sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseinen.

Kirjoituskilpailun tuomaristossa olivat kriitikko ja tutkija Päivi Heikkilä-Halttunen, kirjailija Anneli Kanto, kuvittaja Matti Pikkujämsä ja Kariston lasten- ja nuortenkirjojen kustannuspäällikkö Sirja Kunelius. Kilpailun tulokset julkistettiin perjantaina Hippalot-lastenfestivaaleilla Hämeenlinnassa.

 

Tuomariston perustelujen mukaan Johanna Venhon voittajateksti Amir alkaa kirjoittaa avaa arkisen tapahtuman kautta suuren aiheen, maahanmuuttajalapsen lähes ylivoimaisen raskaan kaksoisurakan: on sopeuduttava uuteen elämään, otettava haltuun tuntematon kieli ja kulttuuri ja samaan aikaan voitettava sielun vammat.

”Tekstissä ovat kaikki osatekijät kohdallaan: idea on hieno, tarina kulkee käänteikkäästi ja koskettavasti, henkilöhahmoista syntyy selkeä mielikuva ja kieli on konstailematonta mutta runollista. Tarina on poikkeuksellinen myös siksi, että se puhuttelee monen ikäisiä, alakouluikäisistä teineihin”, tuomaristo luonnehtii.

Tuomaristo kommentoi myös kunniamaininnan saaneita tekstejä:

Johanna Hulkon Ihana Maija: ”Jäntevästä ja pelkistetystä käsikirjoituksesta löytyy monta tärkeää ja ajankohtaista teemaa, jotka lomittuvat jopa ällistyttävän luontevasti toisiinsa.”

Katri Tapolan Enkeliauto ajaa ohi: ”Minäkerronta tavoittaa herkästi pienen lapsen havainnot ja ajattelun.”

Hertta Vierulan Hännänkääntötemppu: ”Mystinen, ajatuksia herättävä tarina olisi kaikessa visuaalisuudessaan ja tulkinnanvaraisuudessaan kuvittajalle huima haaste!”

 

 

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset