fbpx
Kaupunkiuutiset

Jokainen voi ostaa kukan yksinäisille

Hämeenlinnalainen Parolantien Kukkapalvelu lähti ensimmäisenä hämeenlinnalaisena alan yrityksenä kampanjoimaan yksinäisten kaupunkilaisten muistamiseksi kukkatervehdyksellä joulun aikaan. Yhteistyökumppanina on Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, jonka työntekijät vievät kukkatervehdykset perille sekä Jukolan, Nummen ja Myllymäen alakoulujen oppilaat, jotka askartelevat jokaiseen kukkalähetykseen persoonallisen joulukortin.

– Ideana on, että kuka tahansa voi ostaa meiltä haluamansa joulukukan, joka toimitetaan perille hieman ennen joulua. Seurakunta valitsee kukkien saajat, mutta heidän nimeään tai osoitettaan ei kerrota meille tai lahjoituksen tekijälle yksilösuojan turvaamisen vuoksi, yrittäjä Jenna Leino kertoo.

Käytännössä kukkatervehdyksen lähettäminen yksinäiselle, varattomalle tai pitkään laitoksessa asuneelle tapahtuu niin, että lahjoittaja ostaa Parolantien Kukkapalvelusta haluamansa joulukukan. Hän valitsee kukan saajan liikkeessä esillä olevien nimikorttien joukosta. Kortista ilmenee vain vastaanottajan nimi ja ikä, ei osoite- tai henkilötietoja.

– Seurakunnan työntekijöillä on varsinaiset nimilistat, joiden mukaan kukkalahjat toimitetaan perille, Jenna Leino kertoo.

Samassa yhteydessä asiakas valitsee kukkalähetykseen koululaisten askartelemista korteista mieluisansa, ja kirjoittaa siihen haluamansa joulutervehdyksen lähetyksen saajalle.

– Kukkavalintojen osalta ainoa toivomus on, ettei osteta hyasinttia mahdollisten allergiaongelmien vuoksi.

Vastaavanlaisia kampanjoita on järjestetty muun muassa Helsingissä, Lahdessa ja Tampereella.

– Tämä tuli toteutettavaksi, kun omassa tuttavapiirissä ilmeni tällainen yksinäisyyttä poteva henkilö. Ajattelin, että jotakin konkreettista voi tehdä. Idea on ollut aikaisemmin tiedossa, mutta toteutus jäi tähän vuoteen, Jenna Leino kertoo.

Hänen mukaan oleellista oli, että seurakunnasta saatiin yhteistyökumppani saajien seulomiseksi ja kukkatervehdysten toimittamista varten.

– Yrityksenä yksin tämä ei onnistuisi senkään vuoksi, ettemme tietäisi kenelle kukkia voi toimittaa, Jenna Leino kertoo.

Kampanja alkaa Parolantien Kukkapalvelussa 11. marraskuuta ja viimeiset joulutervehdykset voi ostaa 17. joulukuuta. Käyntiosoite on Parolantie 1.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset