Kaupunkiuutiset

Jokerit pistää Kerhon koville

HPK:n kovat harjoituspelit jatkuvat tänä lauantaina, kun KHL-joukkue Jokerit saapuu Rinkelinmäelle.

Päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo kiinnittävänsä ottelussa huomiota enemmänkin yksilöiden pelaamiseen ja kokoonpanojen natsaamiseen kuin loppunumeroihin

– Nämä ovat niin kovia pelejä, että en katso niitä tuloksen kautta. Jokerit on hyvä mittari joukkueelle siten, että pelaajat näkevät kansainvälisen tason, mutta vasta myöhemmin liigajoukkueita vastaan pelattavat harjoitusottelut näyttävät, missä oikeasti liigatasolla mennään, hän pohtii.

Miehiä on tulossa kyllä

Kerhon kannattajien riveissä on jo päivien ajan eletty epäuskossa uusien luvattujen pelaajien tulemisesta joukkueeseen. Arvonen on kuitenkin luottavainen ja vakuuttaa, että yksi tai kaksi hyökkääjää kyllä tulee vielä.

– Valmentaja haluaisi uudet pelaajat tietysti joukkueeseen heti, mutta siihen pyritään, että hyvissä ajoin ennen liigan alkua heidät saadaan. Tämän viikonlopun kotiturnauksessa seurajohtokin pääsee nyt hyvin näkemään, mitä joukkue vielä kaipaa. Pidämme turnauksen jälkeen heti palaverin.

Arvosen mukaan tulollaan on todennäköisesti sentteri ja laitahyökkääjä, ja he saattavat olla kotimaasta tai ulkomailta tai sekä että.

Tutkapareja jo löytynyt

Vaikka harjoituspeleissä yhä koko ajan etsitään sopivia ketjuja ja pakkipareja, Arvonen on nähnyt jo muutaman valmiin kaksikon, ja yksi ketjukin näyttäisi jo löytyneen.

– Marek Viedensky ja Eero Somervuori ovat olleet hyviä yhdessä, samoin Jesse Saarinen, Juhani Jasu ja Joonas Vihko sekä Otto Paajanen ja Juha Koivisto. Tässä on jo selkeitä tutkapareja, ja joukkueen runko näyttää ihan ok:lta.

Pakkipareja ovat Arvosen mukaan ainakin Craig Schira ja Aleksi Laakso sekä Antti Bruun ja Petteri Nikkilä. Heille on luvassa vastuuta ja ylivoimapeliä. Schira ei pelaa vielä viikkoon, sillä hänen olkapäänsä annetaan parantua rauhassa.

Harjoituspeleissä pakkeja on tarkoituksella kierrätetty. Junioreista Joni Tuulola on saanut peliaikaa, ja tämä on Arvosen mukaan saamassa sitä runsaasti myös liigaotteluissa..

– Varsinkin jos seitsemän pakin sääntö tulee voimaan, totta kai hyödymme sen, hän sanoo.

Ulkomaalaisista hyökkääjistä, slovakialaisesta Viedenskystä ja try outilla olevasta ranskalaisesta Nicolas Ritzistä, Arvonen kertoo saaneensa pelkästään myönteisen kuvan.

– Siitä plussaa seuralle, että hankinnoissa on onnistuttu. Molemmat ovat erittäin hyväjalkaisia pelaajia. Ritz on pelannut aikaisemmin vain Ranskassa, joten hänellä on vielä oppimista, mutta hän on hyvin kehityskelpoinen. Viedensky on erittäin taitava, röyhkeä ja tunnollinen pelaaja.

Positiivisia juttuja

Päävalmentaja on tässä vaiheessa kautta ollut erityisen ilahtunut siitä, että tutut pelaajat ovat kehittyneet fyysisesti edelleen.

– On ollut hienoa nähdä, miten esimerkiksi Otto Paajanen ja Juha Koivisto menevät päivä päivältä eteenpäin työnteon kautta. He tekevät paljon hommia omatoimisestikin, hän kehuu.

Pienoisia yllätyskortteja Arvonen odottaa putkahtavan junioripuolelta. Mahdollisiksi esiin nousijoiksi hän mainitsee kaksi nuorta, jotka ovat vielä A-ikäisiä ja todennäköisesti pelaavatkin vielä enemmän Kerhon A-joukkueessa kuin edustusjoukkueessa.

– Santeri Vuoti ja Patrik Virta pelasivat Rovaniemen harjoitusotteluissa oikein miehekkäästi. Virta on mennyt paljon eteenpäin fysiikassa, Arvonen arvioi.

HPK-Jokerit jäähallissa la 16.8. klo 18.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset