Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Jaksamisen rajoilla käynyt MinnaMaarit Lahti toteutti haaveensa omasta joogasalista

Hämeenlinnalaisen MinnaMaarit Lahden unelmasta tuli totta. Hänellä on nyt oma joogasali. Lahti yhdistää joihinkin joogatunteihin myös tiibetiläisten äänimaljojen soittamista. Kuva: Heli Karttunen
Hämeenlinnalaisen MinnaMaarit Lahden unelmasta tuli totta. Hänellä on nyt oma joogasali. Lahti yhdistää joihinkin joogatunteihin myös tiibetiläisten äänimaljojen soittamista. Kuva: Heli Karttunen

Kun MinnaMaarit Lahti viisi vuotta sitten osallistui hetken mielijohteesta Linnanpuistossa järjestettyyn puistojoogaan, ei hän arvannut, mihin kokemus johtaisi.

Hän hurahti joogaan niin, että valmistuu piakkoin itse kundaliinijoogaopettajaksi.

– Laji kolahti heti ja sillä tiellä olen.

Yksi asia johti toiseen. Toissa viikonloppuna Lahti avasi Koulukadulle oman joogasalin, jossa on tarjolla myös erilaisia hoitoja.

– Tämä vähän erilainen hyvinvointikeskus on ollut minulle pitkäaikainen haave.

 

Lahdella on omakohtaista kokemusta siitä, miltä tuntuu, kun työelämän vaatimukset vievät jaksamisen rajoille.

– Olen huomannut, että muillakin on jaksamisen kanssa ongelmia. Tätä joogasalia perustaessani ajatuksenani oli, ettei kaikkien tarvitsisi käydä samaa polkua kuin minä. Ilman kundaliinijoogaa en olisi tässä kunnossa. Onnekseni minulla on nyt työkalut ja ymmärrys, jota haluan jakaa muille.

Lahdella on urheilutaustaa, mutta joogan myötä muut hikitreenit jäivät.

– Jooga, meditaatio ja venyttelytunnit antavat kokonaisvaltaisemman hyvän olon, kun niissä huomioidaan myös hengityksen ja mielen yhteys.

 

Kundaliinijoogassa meditaatio ja mantrat ovat keskeisessä asemassa. Lajiin liittyy Lahden mukaan väärinymmärryksiä ja jotkut liikesarjat voivat myös vaikuttaa oudoilta.

– Olennaista on sielun, mielen ja kehon yhteys. Toivon, että ihmiset tulevat tunneille avoimin mielin eivätkä hämmästele mitään. Kundaliinijooga ei välttämättä kolahda kaikille, mutta tärkeintä on, että jokainen löytää oman lajinsa.

Alku- ja loppulämmittelyineen sekä rentoutuksineen harjoituskerta kestää aina puolitoista tuntia.

– Suurin osa harjoitteista tehdään silmät kiinni. Tunneilla opettaja ei tee sarjoja itse, vaan keskittyy vain ohjaamiseen.

 

Lahti yhdistää joogaan muun muassa tiibetiläisten äänimaljojen soittamista, jolla on hänen mukaansa syvärentouttava vaikutus.

– Tietääkseni vastaavaa ei muilla saleilla Hämeenlinnassa ole, mutta muualla Suomessa kylläkin. Teen ryhmätuntina myös pelkkiä sointukylpyjä. Tuntivalikoimani tukee sitä ajatusta, että ihmisillä on mahdollisuus pysähtyä, rentoutua ja saada itselleen hyvää oloa.

Tällä hetkellä Hämeenlinnassa on useampia joogasaleja, mutta Lahti on vakuuttunut, että jokaiselle niistä on sijansa.

– Mielestäni täällä ei ole liikatarjontaa. Uskon, että joogalle, meditaatiolle ja rentoutukselle on kysyntää. Sen näkee sitten syksyn aikana.

Joogasali on pieni ja kompakti, mutta siellä on kaikki tarvittava.

– Tavoittelen sitä, että kun ovesta tulee sisään, saa tunteen siitä, että tulee rauhalliseen tilaan, jossa voi pysähtyä. Aloitetaan tästä ja katsotaan mitä tapahtuu.

 

Faktaa

Kundaliinijooga on yksi joogan lajeista.

Sitä kutsutaan tietoisuuden joogaksi, joka opettaa tiedostamaan ja olemaan läsnä nykyhetkessä.

Kyseessä on tuhansia vuosia vanha joogamuoto.

Uusi joogasali ja hoitotila Jooga23 avautui Koulukatu 23:een 18. elokuuta.

Tarjolla on myös erilaisia hoitoja ja hyvinvointiluentoja.

Lisätietoa: www.jooga23.fi ja www.luxbonitas.com.

Lähteet: Wikipedia

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset