fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Voimanpesä Jorma Lempinen jysäytti jälleen maailmanennätyksen - Seppo Kuvajan firma taistelee Suomen parhaan työpaikan tittelistä

Jorma Lempisellä on 22 maailmanennätystä eri ikä- ja painoluokissa. Kuva: AP Sarjanto
Jorma Lempisellä on 22 maailmanennätystä eri ikä- ja painoluokissa. Kuva: AP Sarjanto

Hattulan voimanpesä Jorma Lempinen teki jälleen selvää jälkeä ME-tuloksista ja entistä kevyemmässä painoluokassa. Keskuskansakoulun salin 71-vuotias veteraaninostaja osallistui syyskuun lopulla Paimiossa penkkipunnerruksen SM-kisoihin ja rikkoi maailmanennätyksen jokaisella neljällä nostollaan. Tulokseksi 70–74-vuotiaiden 82,5-kilon sarjassa tuli lopulta hurjat 160 kiloa.

– Olen vähän kahden vaiheilla, yrittäisinkö vielä pudottaa 75-kiloisiin. Se voi olla sitten viimeinen etappi, Lempinen tuumailee.

Hämeenlinnan Seudun Lottaperinneyhdistyksen hallituksen jäsenet lottapuvuissa Sota ja rakkaus Lotta-patsaalla. Puheenjohtaja Sirkus Mattila, varapuheenjohtaja Pirjo Koskela, Pirjo Kilpinen, Kaija Loikkanen ja Tinja Sarkanen. Trumpettia soitti Jukka Pitkänen.

Lottien juhlavuosi huipentui kirkkoon

Lotta Svärd -järjestön perustamisen 100-vuotisjuhlavuotta on vietetty ympäri maan.

Hämeenlinnan Seudun Lottaperinneyhdistys ry on järjestänyt muun muassa Lottalaulajaiset lottakanttiineineen Kaupunginpuiston kesäteatterissa, Lotta Svärd -järjestön historiasta kertovia Hämeenlinna-aiheisia kävelykierroksia sekä kutsuvieraille Juhlakokouksen Hämeen Suojassa.

Hämeenlinnan kirkossa sunnuntaina 26. syyskuuta järjestetyn jumalanpalveluksen teemana olivat Lotta Svärd ja Valkonauhayhdistyksen toiminta. Lotta Svärd 100-vuotisjuhlajumalanpalveluksen aluksi Hämeenlinnan Seudun Lottaperinneyhdistyksen hallituksen jäsen Pirjo Kilpinen kertoi lottien historiasta ja yhdistyksen toiminnasta.

Hämeenlinnan Seudun Lottaperinneyhdistyksen jäsenet olivat jo ennen jumalanpalveluksen alkamista kiittäneet lottien työtä laskemalla havuseppeleen Pikkutorin puistossa sijaitsevalle Sota ja rakkaus Lotta-patsaalle.

Isännöinti Kuvajan henkilökunta voi lainata yhteiskäyttöautoa esimerkiksi työmatkoille. Kuvassa vasemmalta alkaen Reetta Kiuru, Susanna Somero, Emilia Oksanen, Seppo Toivio, Jarmo Pekkarinen, Sari Räihä (auton sisällä), Tiia Hannula, Lauri Jarho, Mike Leinonen, Pia Koivula, Seppo Kuvaja ja Natalia Hakkarainen. Hengessä mukana (takapenkillä näkymättömissä) Marjut Mäenpää, Sini Tuominen ja Siiri Järvinen.

Onko Isännöinti Kuvaja paras työpaikka?

Hämeenlinnalainen Isännöinti Kuvaja taistelee kolmen parhaan joukossa Isännöintiliiton kilpailussa, jossa etsitään erinomaista työpaikkaa.

– Töissä pitää olla kivaa ja siellä pitää voida myös viihtyä. Olen sitä mieltä, että kun työnantajana annan työntekijöille esimerkiksi hyvät resurssit ja vapautta työn tekemisen tapoihin, silloin myös saan vastineeksi vastuuta ottavia työntekijöitä, toimitusjohtaja Seppo Kuvaja kertoo.

Kuvaja kertoo olevansa aina valmis kehittämään työyhteisöä ja sen toimintatapoja lisää, jos joku saa hyvän ajatuksen. Työntekijöiden hyvinvointi on kehityskohde, jossa ei saa olla pihi.

Henkilöstö kuvaa esimiestään Seppo Kuvajaa kuuntelijaksi, joka on aidosti kiinnostunut työntekijöistään ihmisinä, huomioi heidän intressinsä ja elämäntilanteensa.

Kilpailun lopulliset voittajat ratkeavat yleisöäänestyksellä. Äänestää voi kuka tahansa osoitteessa isannointiliitto.fi/palkinnot. Äänestys päättyy 31.10.

 

Kuvassa finaaliin päässyt Narsakan Rosette-sormus. Kuva Teemu Töyrylä

Narsakan sormus jälleen finaalissa

Hämeenlinnalaisen Kultasepät Narsakan kultasepän Thomas Narsakan suunnittelema Rosette-sormus pääsi kärkikymmenikköön Vuoden kaunein sormus 2021 -kilpailussa.

Korusuunnittelijoille suunnatun kilpailun teema on tänä vuonna Menneisyyden muistot.

Teema innosti korumuotoilijoita etsimään inspiraatiota menneiden vuosikymmenten muotokielistä ja kunnioittamaan suomalaisen kultasepäntaitojen alkuperää ja jatkuvuutta.

– Kultasepän työssä kiehtovaa on se, että jokaisella korulla on oma tarinansa. Tarinoiden takana on ihmisten ainutlaatuisia kohtaamisia, joiden symboleina meidän valmistamat korut toimivat. On upeaa kuinka edellisten sukupolvien tarina voi jatkua kierrätettyjen materiaalien kautta. Se tuo tunnearvoa uusia tarinoita edustaviin koruihin, Thomas Narsakka kertoo.

Kukkakimppuja olivat tekemässä Kultasiiven viherpeukalot riemullisella mielellä.

Vanhustenviikon kukkaloistoa Voutilakeskuksessa

Lakstedtin puutarha sekä Huiskula Oy lahjoittivat Voutilakeskukselle kukkia vanhustenviikon iloksi.

Kukkia riitti Voutilakeskuksen kaikkiin pienkoteihin ja kuntouttavan päivätoiminnan pöydille.

Myös huoneessaan vuoteessa vanhustenviikkoa viettäviä ilahdutettiin Lakstedtin syklaameilla ohjaajien laulutervehdyksen lisäksi. Huiskulan kukat toimitti perille Jukolan kukkatalo.

 

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset