Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

"Jos Cheek sanoi, että valot sammuu, me mennään ja laitetaan ne takaisin päälle" – Herra Vuoret tarjoaa räppiä Hämeenlinnasta

Ville Vuorinen, 29, on aiemmin räpännyt kymmenen vuotta sitten, ja tekee nyt musiikkia pikkuveljensä Mikko Vuorisen, 19, kanssa. Tässä kohtaavat uusi ja vanha, kaksikko naurahtaa. Kuva: Iiro-Pekka Airola

– Meidän motto on “enemmän posii!”

Veljekset Ville, 29, ja Mikko Vuorinen, 19, ovat yhdessä rap-duo Herra Vuoret, joka ei pelkää mennä tulta päin.

Hyvästä esimerkistä käy viime keväänä toteutettu veto, kun he tekivät Frederikin Sheikki Ali Hassan -kappaleen uusiksi – “Reetun” itsensä kanssa! Lopputulos on kuunneltavissa suoratoistopalvelu Spotifyssä.

– Jossakin haastattelussa Frederik lyttäsi, että rap ei ole musiikkia. Siitä sisuuntuneena otettiin häneen yhteyttä ja yllätykseksi herra suostui, Vuoriset kertovat.

Nuoret hämeenlinnalaiset kertovat, että kokemus oli hauska. He naureskelevat myös tiedostavansa kyllä, että “junttidiskon kuningas” jakaa mielipiteitä.

– Reetu antoi ohjeen, joka muutti meitä. Hän sanoi, että älkää tehkö mitään pikkupoikien piipitystä! Pitää olla karismaa ja asennetta.

Mitään pikkupoikien piipitystä, joskaan myöskään junttidiskoa, ei ole luvassa, kun Herra Vuoret saa ulos uunituoreen levyn helmi–maaliskuun taitteessa. Juna lähti liikkeelle, kun kymmenen vuotta sitten viimeksi totisemmin räpännyt Ville ja pikkuveli löysivät musiikillisesti toisensa. Yksi asia johti toiseen ja lopulta veljesten oli mietittävä, miten edetä.

– Päätettiin, että tehdään täysillä. Se on rohkaissut, kun on ajatellut olevansa aloittelija ja sitten ammattilaiset ovat kannustaneet, että teidän pitää ehdottomasti tehdä levy.

Albumi on tulossa jakoon ainakin verkon musiikkipalveluiden kautta, mutta tavoitteena on tehdä siitä myös fyysinen äänite. Julkaisija tosin on vielä neuvottelun alla.

Ensimmäisenä sinkkulohkaisuna on tarjolla Voitat ja meet, joka pyritään julkaisemaan loppuvuoden aikana. Kappaleessa veljesten mukana esiintyy nouseva rap-nimi Kevin Tandu. Vierailevat artistit ovatkin enemmän sääntö kuin poikkeus.

– Lähes joka kappaleella on fiittaaja, veljekset paljastavat.

– Jonkun mielestä meidän levy voi olla sekametelisoppa, mutta me tehdään juuri sellaista, mikä itsestä tuntuu hyvältä.

Levyllä on erittäin vahva paikallinen leima, sillä tuottajana toimii Janne Saksa ja mukana on myös paljon nuoria hämeenlinnalaisia kykyjä.

– Janne ei ole aiemmin juuri tehnyt räppiä, sekin voi tuoda oman mausteensa. Kaupungista ei ole tullut Palefacen jälkeen tässä genressä ketään, mutta täältä on löytynyt ihan yllättäen paljon nuoria ja lahjakkaita tekijöitä. Voisi sanoa, että Hämeenlinna on nyt aallonharjalla tässä, Vuoriset makustelevat.

Herra Vuoret suuntaa myös vuoden alussa hämeenlinnalaisen tuotantotalon kanssa tekemään kahta musiikkivideota Espanjaan, ja levyn julkkaritkin on sovittu järjestettäväksi kotikaupungissa.

Hämäläinen vaatimattomuus ei veljeksiä vaivaa, mutta sille saattaa olla syynsä. Pojilta löytyy vahvat sukujuuret Savosta Pieksämäeltä, jossa Ville vietti jopa varhaislapsuutensa.

– Se antaa tiettyä elävyyttä, ehkä jopa kieroutta, he hymyilevät.

Positiivisuuden taustalla piilee toisenlainen maailma. Ville on koulutukseltaan psykiatrinen sairaanhoitaja, Mikko lähihoitaja.

– Tässä on nähnyt elämänkokemusta laidasta laitaan, kertoo lastensuojelussa, suljetulla osastolla ja kehitysvammaisten parissa työskennellyt Ville Vuorinen.

– Vaikka ihmisillä menee tosi huonosti, on nähnyt sen, miten he saavat voimaa musiikista ja ihmissuhteista. Ei auta synkistellä.

Tämä tausta näkyy myös veljesten tekemien kappaleiden teemoissa ja lyriikoissa.

– Elämäntarinat erottuvat. Teksteissä on paljon vertauskuvia. Moni voi ymmärtää ne eri tavoin, he pohtivat.

Musiikin suhteen veljekset ovat tosissaan. Tällä hetkellä Mikko Vuorinen toimii monialayrittäjänä muun muassa hinausautojen ja limusiinien parissa, ja Ville on jättäytymässä levyn julkaisun aikaan palkkatöistä puolipäiväiseksi, että aikaa musabisnekselle jäisi enemmän. Suunnitteilla on yhteisen ohjelmatoimiston perustaminen.

– Jos Cheek sanoi, että valot sammuu, me mennään ja laitetaan ne takaisin päälle!

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset