Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Jos et ole vieläkään nähnyt Kanada-maljaa, tule Elomessuille – messuhumua tarjolla koko viikonlopun

Messujen äiti Hanna Velin vinkkaa: Tarjolla paljon kulttuuria. Näkemistä riittää sekä lauantaina että sunnuntaina.
Elomessut tarjoavat tänäkin vuonna monipuolisesti ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille. Paikan päälle odotetaan tänäkin vuonna yli 40 000 kävijää. Kuva viime vuodelta. Kuva: Antti Kemppainen
Elomessut tarjoavat tänäkin vuonna monipuolisesti ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille. Paikan päälle odotetaan tänäkin vuonna yli 40 000 kävijää. Kuva viime vuodelta. Kuva: Antti Kemppainen

Elomessut valtaavat kaupungin jo 28. kerran, kun Verkatehdas täyttyy noin 280 näytteilleasettajan esittely- tai myyntikojuista. Elomessujen asiakkuuspäällikkö Hanna Velinin mukaan Verkatehdas alueena tuo itsessään messuille oman ohjelmansa.

– Verkatehtaan omat toimijat kuten Yle Hämeenlinna, Galleria Kone, kaupunginteatteri, Arx, Bio Rex, Tanssikoulu TR Studio ja taidemuseo ovat jälleen messuilla innokkaasti mukana. Kulttuuri on tapahtumassa hyvin edustettuna, Velin iloitsee.

Esimerkiksi Hämeenlinnan taidemuseon piha-alue täyttyy käsityöläisten ja kulttuuritoimijoiden kojuista ja taidemuseon pääsyliput ovat viikonloppuna puoleen hintaan.

Messujen ohjelmalava täyttyy kulttuuriesitysten lisäksi myös näytteilleasettajien ohjelmanumeroista. Näytteilleasettajat tarjoavat erilaisia aktiviteetteja ja työnumeroita myös omilla osastoillaan.

Velinin mukaan tänä vuonna näytteilleasettajien keskuudessa painottuu kierrätys- ja ekologisuusteema.

Kierrätys näkyy esimerkiksi käsityöläispihalla, sillä monet käsityöt on valmistettu kierrätysmateriaaleista ja luontoa säästävillä menetelmillä.

Toiseksi messujen teemaksi Velin nostaa liikenneturvallisuuden, joka näin koulujen alettua korostuu erityisesti.

– Liikenneturvan osastolla pääsee kokemaan virtuaalisesti, miltä pyöräilevän lapsesta tuntuu liikkua keskellä liikennettä. Yhdistysosastoilla on esillä kypäräkampanja, Velin mainitsee esimerkkejä.

 

Myös messujen yhdistysosastot kannattaa kierrellä sillä silmällä läpi, josko sieltä löytyisi tulevalle vuodelle uusi harrastus.

Velin suosittelee käyttämään tilaisuus hyväksi, sillä paikalla on jututeltavana yhdistyksen toiminnassa mukanaolevia ja lajin harrastajia.

Koska maakunnassa eletään suurta jääkiekkovuotta, saadaan siitäkin maistiaisia.

– Kanada-malja saadaan HPK:n osastolle sunnuntaina ja joukkueen pelaajia on tavattavissa osastolla.

 

Lapsille varmaksi hitiksi muodostuu Velinin arvion mukaan Water Ball eli pallo, jonka sisällä voi kävellä veden päällä.

Osasto löytyy toisen, jo aiemmilta messuvuosilta tutuksi tulleen suosikin eli Bagjump-pomppuauton ohella Verkatehtaan kulmalta. Pomppuauto on katolta aidattu asuntoauto, jonka päältä voi hyppiä isolle ilmapatjalle.

 

Elomessujen kävijämäärä pyörii vuosittain 40 000 kävijän tietämillä. Viime vuonna yllettiin noin 47 000 messukävijään.

– Sää antaa viimeisen silauksen, kuinka paljon yli tämän se on, Velin nauraa.

Nähtävää ja koettavaa riittää Velinin mukaan molemmille päiville. Moni hyödyntääkin ilmaisen sisäänpääsyn nauttimalla messutarjonnasta läpi viikonlopun.

Myös tänä vuonna messuilla on runsas kattaus ravintolapalveluja, joten perheen kokeille kannattaa suoda vapaa viikonloppu.

 

Messuväkeä kuskaa jo viime vuonna tutuksi tullut ilmainen messujuna. Se etenee Etelänkadulta, Goodmanilta ja torilta messualueen molemmille reunoille.

Juna lähtee Verkatehtaan Paasikiventien puoleiselta pysäkiltä tasalta ja puolelta messujen ajan.

Elomessut 2019

Elomessut 10.–11.8. Hämeenlinnan Verkatehtaan alueella la klo 10–18, su klo 10–17. Paasikiventie 2.

Messukävijöiden toivotaan saapuvan alueelle pyörällä, jalan tai julkisilla.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy: www.elomessut.fi tai torstaina ilmestyvästä Elomessut-lehdestä.

Elomessut järjestää nyt 6. kertaa Hämeen Sanomat.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset