fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Jos vanha suola janottaa, lähde Elenia Areenalle

Messukävijöitä kiinnostaa etenkin 50–60-lukujen suomalainen muotoilu. Kuva: Kalle Nieminen
Messukävijöitä kiinnostaa etenkin 50–60-lukujen suomalainen muotoilu. Kuva: Kalle Nieminen

Hämeenlinna Antiikki & Vintage tarjoaa kävijöilleen suosittuja 20–80-lukujen pohjoismaisen muotoilun helmiä. Tapahtuma järjestetään toista kertaa. Messut pystytetään Elenia Areenalle.

Näytteilleasettajia saapuu tapahtumaan Suomesta ja Virosta 70 messuosastolle. Tarjolla on esimerkiksi hyväkuntoisia vanhoja huonekaluja, valaisimia ja keräilyesineitä monenlaiseen makuun.

– Tapahtuma syntyi toiveesta kertoa vanhojen tavaroiden tarinoita suurelle yleisölle. Haluamme taistella kasvotonta verkkomyyntiä vastaan, sanoo tapahtumatuottaja Torsti Nieminen.

Keväällä ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa järjestetty tapahtuma sai valtavan suosion yleisön keskuudessa. Vastaavia tapahtumia Niemisen ExpoNova yritys on järjestänyt muun muassa Helsingissä, Tampereella ja Seinäjoella.

Niemisen mukaan antiikki- ja vintagemessut kiinnostavat ihmisiä, koska niissä tavaran kunnon pystyy arvioimaan itse ja kysymään esineestä sen myyjältä. Lisäksi hinnat ovat usein jopa edullisempia kuin verkkomyynnissä ja huutokaupoissa.

Suurin kuhina käy osastoilla, joissa myydään 50–60-lukujen suomalaista muotoilua, sillä kyseiset vuosikymmenet pitävät pintansa keräilijöiden ja sisustajien suosikkeina.

– Ihmiset ovat valmiita matkustamaan kaukaa tietynlaisen valaisimen tai lasiesineen perässä, toteaa tapahtumatuottaja Nieminen.

Hämeenlinna Antiikki & Vintage Elenia Areenalla (Härkätie 17) lauantaina ja sunnuntaina 16.–17.11. kello 10–16. Maksullinen, alle18-vuotiaat ilmaiseksi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset