fbpx
Kaupunkiuutiset

Joukkorahoitusta panssarimuseolle

Parolan Panssarimuseon vanhojen panssarivaunujen puolesta on käynnistynyt laaja joukkorahoituskampanja. Kampanjan tuotot ohjataan kokonaisuudessaan Panssarimuseon rinnekatoksen rakentamisen tukemiseen. Museon ulkonäyttelyrinteessä on ainutlaatuinen kokoelma sodissamme käytettyjä panssarivaunuja, jotka ovat olleet säiden armoilla pääosin vuodesta 1961 alkaen.

Joukkorahoituskampanjaan voi osallistua internetsivujen www.tankkikatos ja www.mesenaatti.me kautta. Kahden katoksen rakentamisen kokonaisbudjetti on 400 000 euroa, josta joukkorahoituskampanja osuudeksi on asetettu 200 000 euroa.

– Joukkorahoituskampanjan 60 000 euron minimitavoitteen täyttyminen mahdollistaa valaistujen sääsuojakatosten rakentamisen käynnistämisen, Panssarimuseon johtaja Timo Teräsvalli kertoo.

– Katokset parantavat museovieraiden viihtyvyyttä, mahdollistavat ulkonäyttelyn ympärivuotisen aukiolon sekä ainutlaatuisen panssarihistorian säilymisen jälkipolville, Teräsvalli jatkaa.

Lisäksi panssarivaunujen puolesta pidetään 18.6. hyväntekeväisyyskonsertti Hämeenlinnan Elenia Areenalla klo 13 alkaen. Konsertissa esiintyvät mm. Aikakone ja Movetron sekä Panssarinyrkki-yhtyeen solisteina Apulannan Toni Wirtanen ja Mustien enkeleiden Jussi Aaltonen. Lisäksi lavalle nousevat mm. Matias Mikkonen ja Leevi Taponen (Voice of Kids) sekä Margarita Haatainen ja Petri Räikkönen (Voice of Finland) ja Linda (entinen Vink) + tanssiryhmä ja Katri Metso sekä Janne Leino.

Konsertin juontaa Jone Nikula. Liput maksavat alkaen 22,50 euroa, ja ne ovat jo myynnissä myyntiin Lippupisteessä.

Konsertin yhteydessä järjestetään Elenia Areenalla paneelikeskustelu panssarijoukkojen historiasta ja kehitysnäkymistä sekä Panssarimuseon tulevaisuudesta. Koko rakentamisprojektin suojelijana on ministeri Elisabeth Rehn.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset